Tanévzáróval egybekötött ballagást tartottak csütörtökön a makói Pápay Endre Oktatási Intézményben. – Tizenegy nyolcadikostól, valamint két szakiskolai, vagyis kertész, illetve lakástextíl készítő osztálytól vettünk végső búcsút – nyilatkozta Vargáné Szalados Klára. A tagintézmény vezetője hozzátette: a hagyományok szerint náluk mindig az utolsó tanítási napra teszik a ballagást, s az is régi szokás, hogy az alsóbb évfolyamosoktól kapják meg a végzősök a tarisznyát, illetve egy-egy szál virágot. Az ünnepségen az önkormányzat nevében Czirbus Gábor alpolgármester vett részt.

Pálfi Dániel

Az is szép hagyomány a Pápayban, hogy tanévzárón jutalmat is kapnak azok a diákok, akik tanulásban, sportban vagy egyéb foglalkozásokon kiváló eredményeket értek el. A nyolcadikos Pálfi Dániel is köztük volt, mivel ő sportversenyen diadalmaskodott. – Nagyon szeretek mozogni, kedvencem az atlétika, s azon belül a különféle ugrások – árulta el a fiú. Dániel a nyíregyházi diákolimpián magasugrásban lett első, méghozzá 150 centis teljesítménnyel. Az ő búcsúja csak névleges, hiszen szeptembertől visszatér, s kertésznek tanul tovább a Pápayban.

A ballagók névsora. Nyolcadik osztály: Baróthi Attila, Berta Krisztián, Boldizsár Lajos Marián, Czavalinga Csilla, Guvat Emese, Hrabovszki Dániel, Kiss Zoltán, Kolompár Szilvia Mirella, Kolompár Vivien Anna, Mezei Klaudia és Pálfi Dániel. Osztályfőnök: Kollár Edda, csoportvezető: Oláhné Bódi Erzsébet. Szakiskola, 10. K osztály, kerti munkások: Lantos Sándor, Simon Gábor, Szabó Krisztián és Wiedner Erik. Osztályfőnök: Kabát Ákos. 10. T osztály, lakástextíl készítők: Batta Nikoletta, Makó Alexandra, Makra Nikoletta és Vörös Anita. Osztályfőnök: Szabó Ignác.

Wiedner Erik

– Amit megtanultam az iskolában, azt az otthoni kis gazdaságunkban is tudom majd kamatoztatni – mondta Wiedner Erik. A csanádpalotai fiú a kertészeti szakiskolából ballagott el csütörtökön. Annak ellenére, hogy szereti a mezőgazdasági munkát, az álma, hogy katona legyen. – Kedvelem a fegyvereket, már több alkalommal is lőttem kispuskával, valahogy vonz engem ez a hivatás – foglalta össze Erik azt, miért is szeretne egyenruhába bújni. Már több honvédségi bemutatón is részt vett, valamint ellátogatott a hódmezővásárhelyi laktanya nyílt napjára.

Munkatársunktól. K.