A szervezők célja idén is az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a részt vevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges, rendszeres testmozgáshoz, illetve hogy megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát.

A 2015-ben „debütáló” esemény alatt is nagy volt az érdeklődés a program iránt, ekkor 23 helyszínen, összesen 27 mozgásformát próbálhatta ki a résztvevők, és 1700 lakos regisztrált a rendezvény során. Tavaly 16 helyszínen, 33 mozgásforma közül válogathattak az érdeklődők, több, mint 1200-an éltek a sokféle lehetőséget kínáló programmal.

Idén a rendezvényt Kiss Csaba, Európa bajnok és világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó nyitja meg 19 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, ezt követően 37 mozgásformát próbálhatunk ki, a Kossuth téren lesz Pilates torna, ju jitsu bemutató és közös gyakorlás, teakwon-do bemutató és interaktív foglalkozás, Leung Ting Wing Tsun bemutató, Nippon Zengo, valamint a Spartan Iron Force girja egyesület által kettlebell-t, a Hódmezővásárhelyi Budo SE által aikidót próbálhatnak ki a lakosok.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti téren, a megnyitót követően boksz bemutató, majd Bagi Mátyás, funkcioánlis térner vezényletével cross training edzésen vehetünk részt.

Szántai Zsanett

Az Európa Parkban a nordic walking-ot, a Balogh Imsi Sportcsarnokban aerobicot és power step-et, a Cukor utcai Vívócentrumban zumbát, piloxing-ot, a M.A.X. edzést, Bootcampot, TRX-et, gymstick és cross traininet próbálhatunk ki.

A Népkert Székely kaputól kerékpártúrát szerveznek Mártélyra, a Petőfi utca 6. szám alatt lövészettel várják az érdkelődőket, a Teleki utca 18. szám alatt a Kriko Gym-ben lehetőség lesz kipróbálni az ott lévő gépeket. A Pole Magic jóvoltából a Mária Valéria utcában rúdtánc, aerial hopp karika és stretching órán lehet részt venni.

A Széchényi tér 1. szám alatt spinracinget, a Hódtói Sport-és Szabadidő Központban pedig az éjszakai kosárlabdát, valamint MAX Out intervallum, Max Round és D-Bands edzéseket próbálhatunk ki.

A Somogyi Béla dombnál a futópálya melletti füves területen jógázhatunk, a Török Sándor Strandfürdőben pedig az úszásé lesz a főszerep, az Éva utcai Mozgás Központban a Brazil Jiu Jitsut és a FB Jumingot ismerhetjük meg.

A Bajcsy Zsilinszky utcában lehetőség nyílik asztali teniszezni, az Ipoly utcában pedig a Relax Fitnessben várják a mozogni vágyókat.

A mozgás mellett játékra is hívja a lakosokat az EVP-Egészségfejlesztési Iroda. Az eseményen részt vevőknek nincs más dolguk, mint készíteni egy kreatív képet magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült alkotásokat be kell hashtagelni #EVPMOZGÁSÉJSZAKA2017 néven, vagy elküldeni az efi-hodmezovasarhely@evp.hu címre. A legkreatívabb képeket ajándékcsomagokkal jutalmazzák.

A Mozgás Éjszakája program térképe:

 

Bővebb információ: www.evp.hu oldalon érhető el.

 

Ács Helga