A makói Szegedi utcai tömbházak között lévő területet rendszeresen elállták járműveikkel a fürdőbe igyekvő turisták, így sok bosszúságot okozva az ott élőknek. Nem csupán az jelentette a problémát, hogy elfoglalták elvileg az ott élők számára kialakított helyeket, hanem még a lépcsőházak bejárata elé, a járdára, a fűre, egyszóval mindenhová letették a kocsikat.

Pósa Éva

– Végre sikerült orvosloni ezt a több éves problémát, hiszen itt korábban áldatlan állapotok uralkodtak – tudtuk meg Pósa Évától, akinek az érintett lépcsőházak egyikében van a lakása. A középkorú nő hozzátette: néha úgy elállták az utat az össze-vissza parkoló autók, hogy a biciklit és a babakocsit sem lehetett közöttük kitolni. – Eleinte nem hittem el Czirbus Gábornak, hogy hamarosan megoldást találnak a gondukra, de most már látom, hogy sikerült neki és nagyon szépen köszönöm is a segítségét – emelte ki Pósa Éva.

– Több lakossági fórum témája volt már ez a parkolási helyzet, arra kértem az itt élőket, kezdjenek aláírásgyűjtésbe, mert ezzel csak megerősítik azt, hogy mihamarabb változtatni tudjunk, nyolcvan szignó jött össze, ami felgyorsította az eseményeket – nyilatkozta kedden a helyszínen Czirbus Gábor. Az alpolgármester ekkor adta át az új parkolórendszert. Czirbus Gábor ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4220##

Nyolc zárt parkolót alakítottak ki a kis közben. A hozzájuk tartozó kulcsokból minden egyes érintett lakásba jutott egy-egy. Így a lakók egymás között osztják be, ki, mikor és hová áll. Hogy a parkolók közt gyalogosan, kerékpárral is lehessen közlekedni, nagy betontömbökkel leválasztottak egy kis részt. A házak mögött, ahol a lépcsőházak bejárata is van, táblákkal megtiltották a parkolást. – Erre azért volt szükség, hogy a mentősök, tűzoltók és a kukások is be tudjanak jönni a járműveikkel – mondta végül Czirbus Gábor.

Munkatársunktól. K.