Amint szerda este Makón befejeződött Toldi János fóruma, a Hunyadi utcai játszótéren kezdődött Czirbus Gáboré. Az alpolgármester ezen többek között arról is beszámolt, hogy érdemes volt a nyilvánosság elé vinni korábban azt a problémát, miszerint valaki illegális szemétlerakónak tekinti a Szent István teret. Erről a portálunkon mi is beszámoltunk. – A médián keresztül a lakosság segítségét is kértem, s így kiderült, hogy a téren lévő panzióból hordják oda a hulladékot, felkértem a jegyzői irodát, hogy tegye meg az ügyben a szükséges jogi lépéseket – mondta Czirbus Gábor.

A legutóbbi fórumon felmerült gondok egy részét azóta sikerült orvosolni. Így például rossz állapotban lévő járdákat javítottak ki, megszépült a Szent István tér is, valamint bővültek a körzet játszóterei. A területet érintő fejlesztéskeről is beszélt Czirbus Gábor, melyet tőle itt hallhat:

##audio:4226##

A belvárosban élők arra kérték Farkas Éva Erzsébet polgármestert és Czirbus Gábor alpolgármestert, hogy főleg a nyári szezonban éjszakánként több gyalogos rendőr teljesítsen szolgálatot a főtéren, illetve a környékén. Azt a választ kapták, hogy ennek érdekében megkeresik a rendőrkapitányt. A Pulitzer kollégium mögött lévő parkolóban pedig már évek óta egy nem használt személyautó foglalja a helyet. Kiderült: egy évet követően el lehet szállítani, csak be kell jelenteni.

Tézsla Istvánné azt kérte, hogy a Hunyadi utcában lévő társasházak előtt vágják le a túlnőtt bokrokat. – Egyeztetnek erről a főkertésszel, s ő hozza meg a döntést – hangzott a válasz. A Szegedi utcai tömbök közül több előtt is vannak padok, de nem mindenhol, ezért az ott élők is szeretnék, ha hozzájuk is kihelyeznének ilyen ülőalkalmatosságokat. Ez is hamarosan megtörténik.

Munkatársunktól. K.