Érdemes volt szerdán ellátogatni Földeákra, mert igen látványos bemutatókat tartottak az egyenruhások. – Eddig mind az öt közbiztonsági napra eljöttem, mert nagyon érdekes, a kedvenceim ahogy korábban, most is a kuyták voltak – tudtuk meg Horváth Esztertől. A hetedikes diáklány édesapja biztonsági őrként dolgozik, így mondhatni, a Horváth családban ő az egyetlen egyenruhás.

Nem csupán a helyi iskola tanulói, hanem családok is eljöttek, hogy közelebbről megnézzék, hogyan is dolgoznak a különféle rendvédelmi szervek tagjai. Az eseményt hagyományosan a Makói Rendőrkapitányság szervezi. – A legfontosabb célunk, hogy megpróbáljuk a gyerekek körében népszerűsíteni ezeket a foglalkozásokat, vagyis megmutatjuk, miért jó rendőrnek, katonának vagy tűzoltónak lenni – nyilatkozta Vízhányó Sándor rendőr törzszászlós. Kiderült, ő már szinte óvodás kora óta rendőr akart lenni, s ezt a célját el is érte, hiszen ő jelenleg a helyi körzeti megbízott. De pontosan milyen is volt az ötödik közbiztonsági nap, arról Vízhányó Sándort itt hallja:

##audio:4223##

A Szegedi Fegyház és Börtön felügyelői bemutatták, hogyan is segítik őket a négylábú társaik. A kutyáknak köszönhetően sokkal könnyebb elfogni egy-egy menekülőt. A látvány érdekében a Garabolyos Vegyesboltot is beáldozták. Nem kell senkinek megijedni, csak ez volt ráfestve arra a tákolmányra, melyet később felgyújtottak, s a kiérkező tűzoltók gyorsan el is oltottak.

A napon részt vettek a helyi polgárőrök, valamint a hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do csapata is. A katonazene sem hiányzott a Návay Lajos Általános Iskola udvaráról, ugyanis a Magyar Honvédség Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara is eljött.

Munkatársunktól. K.