A Makó Budo Klubról azt nem lehet elmondani, hogy pihennének a tagjai. A versenyzők ugyanis alig egy hónap leforgása alatt huszonegy érmet gyűjtöttek be különféle sporteseményeken. Erre a szép sikerre méltóan lehetnek büszkék, amit meg is osztottak szerdán a székházukban a sajtó jelenlévő képviselőivel. Hogy pontosan kik és mit nyertek, azt a klub elnöke, Márton Imre itt részletezi:

##audio:4224##

Horváth Ákos

Horváth Ákos mindössze két esztendeje taekwondózik, de ennek ellenére a 15. Nemzetek Tornájáról küzdelmi számban ezüsttel térhetett haza. – Nagyon jól éreztem magam Hatvanban, ahol nyolc ország sportolói küzdöttek egymással – tudtuk meg a fiútól. Ákos igazi küzdősportos családból származik, hiszen szülei, unokatestvére is ezzel foglalkozik, ráadásul a legjobb haverjával jár az edzésekre. Ákos nem titkolt célja, hogy megszerezze a fekete övet.

A kick-box szakosztálya is igen erős a klubnak, ami nagyrészt Makó János szakosztályvezetőnek, 4. danos mesternek köszönhető. Most két tanítványára, Kovács Laura Fannira és Nagy Ramónára lehet a legbüszkébb. A lányok 100 százalékon fölül teljesítettek, hiszen azon a világkupán vettek részt, melyre háromezren neveztek. A makói duó nem csupán itt, hanem a magyar bajnokságban is diadalmaskodott.

A klubnak nemrég lett erőemelő szakosztálya is. Eger adott otthont az Erőemelő Profi Ligának. Itt Majoros Róbert hatszoros bajnok lett, a 103 kilós makói fiatalember összesen 790 kilós teljesítménnyel lett a mezőny legjobbja. Klubtársa, Marton Gergely két számban állhatott a dobogó legfölső fokára, az ő összteljesítménye 570 kilogramm.

Munkatársunktól. K.