Az önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány esztendők óta jutalomban részesíti azokat a pedagógusokat, akik az adott tanévben a legtöbbet teszik meg a diákjaikért. A jutalmazottakat mindig az intézmény vezetősége javasolja, a város és az alaíptvány csak a pénz biztosítja. Az idén összesen 78 pedagógus között 9 millió forintot osztottak, illetve osztanak szét a napokban.

Több mint egy hete Farkas Éva Erzsébet polgármester, valamint a közalapítvány képviselője folyamatosan felkeresi az iskolákat és átadják a jutalmakat. Most a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában jártak, ahol hét tanár vehette át az elismerését: Köblös Aranka, Kovács Gábor, Radács-Tar Vanda, Szabó Edit, Juhász Zoltán, Sipos Márta és Tóth Gyula.

A Makói Magán Zeneiskolában öt tanárt terjesztett fel jutalomra dr. Csikota József igazgató, vagyis Ágoston-Magyar Edinát, Horváth Andreát, Papp Miklóst, Krátky Richárdot és Peták Máriát. Szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester és dr. Halmágyi Pál, a közalapítvány elnöke a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában is jutalmazott. A kilencek névsora: Busa Ferenc, Horváth Erzsébet, Kozák György, Lovász Edit, Pipisné István Ildikó, Risch Ilona, Surányiné Bálint Zsuzsanna, Ember Zsuzsanna és Várkonyi Gabriella.

A kilenc jutalmazott keris pedagógus között van Kozák György is. A testnevelés szakos tanár, illetve a Pulitzer kollégium igazgatója három megyében is tanított már. De pontosan hol, illetve egykoron miért ezt a szép, de egyben igen nehéz szakmát választotta, azt Kozák Györgytől itt hallja:

##audio:4222##

Munkatársunktól. K.