Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció 4-es válaszótkerületi elnöke kedden sajtótájékoztatót tartott az ügyben, hogy Makót ellepték a patkányok. Helyszínül azért a belvárost, pontosabban a Deák Ferenc utcát választotta, mert itt fényes nappal is láttak rágcsálókat rohangálni. A politikus még tavaly februárban is beszélt patkányokról, csak akkor még kétlábúakról, ami előbb feljelentést, majd bírósági tárgyalást is eredményezett. Mucsi Tamás azt követően, 2016. március 25-én plüsspatkányokat is osztott a Hollósy Kornélia utcában a sajtó megjelent képviselőinek. Most azonban négylábú rágcsálók miatt hívta össze a tájékoztatót.

Mucsi Tamás és a plüssök, még 2016. március 25-én

– Közvetlenül a 2014-es választások után Farkas Éva Erzsébet polgármester azt nyilatkozta, hogy akkor a városházán nagyon rossz állapotot találtak, így rágcsálókat is, ez azért érdekes, mert mi kikértük az akkori gázmesteri jelentések jegyzőkönyveit, melyek szerint nem voltak patkányok a hivatalban – kezdte Mucsi Tamás. A politikus szerint ezt azért volt fontos elmondania, mert azóta az egész várost tömegesen szállták meg a rágcsálók. Hozzátette: ő maga a Deák Ferenc utcán le is fotózta az ott végigrohanó patkányokat. – Többen is jeleztek felém hasonló gondot, így a Ráday-lakótelepen, a Csanád vezér téren és a Hunyadi utcában, valamint a piacon is láttak rágcsálókat – emelte ki Mucsi Tamás.

– Érdemes megjegyezni, hogy a sokat támadott Medgyesi Pál vezette vízmű az aknarendszert folyamatosan méreggel látta el, így védekezve a patkányok, valamint a fertőzésveszély ellen – sorolta Mucsi Tamás. A dk-s elnök kifejtette: a város vezetésének lépnie kellene ez ügyben, vagyis el kell érnie azt, hogy a közterületekről eltűnjenek a rágcsálók.

Munkatársunktól. K.