Bár az iskola egész évben nagy hangsúlyt fektet úgy az egészséges életmódra való nevelésre, úgy a bűn- és balesetmegelőzésre, de fontos számukra olyan tematikus napok szervezése is, amelyeknek középpontjában ezek állnak. Hagyomány, hogy egy teljes napot szentelnek minden évben ennek a témának a tanév végéhez közeledve.

Patócs Judit

„A sport, a mozgás az egészséges életmód elérésében alapkő, de ezen túl a táplálkozás, a stresszoldás, a lelki egészségünk biztosítása, a személyi és a környezeti higiénia, a káros szenvedélyek mellőzése mind fontos része az egészségfejlesztésnek. Azt tapasztaljuk, hogy nyitottak a gyerekek erre, de sajnos otthonról, illetve a környezetből nem mindig hozzák azt a mintát, ami sarkallná a gyerekeket az egészséges életmódra. Több végletet is látunk: vannak, akik túlzásba viszik, de a másik véglet is ott van, amikor egyáltalán nem foglalkoznak az egészségükkel” – fogalmazott Patócs Judit, az iskola védőnője.

Az intézmény évek óta szoros együttműködésben valósítja meg ezt a rendezvényt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal. A rendőrség több helyszínen is jelen volt az iskolában, így volt részegszemüveg, rabosítás, KRESZ- táblák készítése, védőfelszerelések bemutatója, kerékpáros ügyességi verseny, illetve a IX. Pál Mihály közlekedési emlékversenyt is megrendezték. Emellett volt sorverseny, sportfoglalkozás, egészséges ételek kóstolója, különféle egészséges életmóddal kapcsolatos előadások, drogprevenció és rajzverseny is. Maga a rendezvény a Sportcsarnokban indult, ahol Búzás József jógaoktató tartott bemutatót, illetve meghívták a Mórahalmi Kötélugró csoportot is.

ÉR.