Az idei a második olyan év, amikor a Magyar Tenisz Szövetségnek számos nemzetközi pénzdíjazású verseny rendezésére nyílik lehetősége.

„Siker ez az ország teniszsportjának. Hódmezővásárhely pedig komoly teniszes múlttal rendelkezik. Annak idején Davis-kupát is rendeztek, de Novak Djokovic is aratott már a városban tornagyőzelmet. Ráadásul az elmúlt évben két versenyt is rendeztünk. Egy 10 ezer és egy 25 ezer összdíjazású tenisztornát, amelyek sikerrel zajlottak le.” – nyilatkozta Madarassy Anikó versenyigazgató.

„A hasonló pénzdíjazású versenyek már a magasabb kategóriába tartoznak a profi tenisz világában.” – mondta el Árvay Sándor, a torna supervisora – „Az ITF-nél (Nemzetközi Tenisz Szövetség) a 60 ezres a legmagasabb díjazású verseny. Ezután már a WTA versenyek következnek. A mostani a rangsorok alapján is komoly verseny, de ha megnézzük az indulók névsorát, akkor az még jobban értékessé teszi a versenyt.”

A világranglistán legelőkelőbb helyen lévő játékos a román Ana Bogdan. A 24 éves játékos a 106. helyet foglalja el jelenleg a legjobbak között. A teniszező a Roland Garros-on legutóbb három sikeres selejtező mérkőzést is vívott, amivel a főtáblára kerülést is sikerült elérnie.

A szlovén Polona Hercog-ra szintén érdemes lehet odafigyelni, hiszen a játékos pont az elmúlt héten Brescia-ban nyert egy hasonlóan 60 ezer dollár összdíjazású versenyen.

Az Alföld Ladies Open húzóneve azonban mégis a svájci Patty Schnyder lehet. A 38 éves teniszező ugyan jelenleg nem a legelőkelőbb helyen szerepel a világranglistán. Ugyanakkor fiatalabb korában a hetedik helyen is állt. 2011-ben felhagyott a játékkal, 2015-ben azonban visszatért. A balkezes sportoló neve így ismerősen hangozhat, összesen 11 WTA nagytorna győzelem is fűződik a nevéhez.

Marta Kostyuk neve talán ismeretlenül hangzik. A rendkívül fiatal, mindösszesen 15 éves játékosra azonban érdemes lehet odafigyelni. Az ukrán teniszező ugyanis pont Magyarországon, Dunakeszin, egy 25 ezres tornán aratott győzelmet, ráadásul mindezt szett vesztés nélkül tette. Emellett az Australian Open junior bajnokáról van szó.

A hazai erőket több hölgy is képviselő. A világranglista alapján legelőkelőbb helyen álló játékosunk Gálfi Dalma. A fiatal veszprémi születésű játékos az elmúlt évben Toowoomba-ba és Chenzhou-ban is megnyert egy-egy 25 ezer dolláros tornát.

Mellette még Békefi Bianka, Udvardy Panna, Bukta Ágnes indul egyéniben. Párosban pedig Csurgó Virág, Nagy Adrienn is játszik. Míg Bukta Ágnes, a szlovák Juhaszova Viviennel indul a megmérettetésen. Gálfi a szlovák Tamara Zidansekkel közösen mérkőzhet az első körben.

A párosok között érdekes lehet kiemelni a Kotomi Takahata – Prarthana G. Thombare párost. A kiemelt japán-indiai duó idén már egy 15 ezres és egy 60 ezres díjazású tornán nyerni tudott.

szcs