A könyvhéti rendezvénysorozat nyitó eseményén Simon Erika és Czigány György író-olvasó találkozójára került sor. A rendezvényen megemlékeztek Jókai Anna írónőre. A kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas író június 5-én hunyt el. 85 éves volt.

Dr. Kószó Péter alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a könyvhetet eredetileg még a könyvárusítás válsága hívta életre, de mióta rohamos fejlődésnek indult a technika sokkal kevesebb idő jut magunkra. Ezért is van, hogy mára már kevesebben ragadnak könyvet, az olvasás helyét átvették az audiovizuális élmények.

Simon Erika és Czigány György két könyvet ismertettek az író-olvasó találkozón. Simon Erika a Lépcsők az égbe című interjúkötetét mutatta be. A könyv Dr. Hardi Richárd húsz éve Kongóban dolgozó magyar szemorvos-szerzetesről, és a világhírű vak zongoraművész Érdi Tamás életéről szól.

(Simon Erika írónő)

Czigány György A nyár feltámadása című prózakötetét mutatta be. Az írónak harmincnegyedik könyve a gyűjtemény. Versháttérként próza-tételek, rövid esszék olvashatók A nyár feltámadása jegyében. Baráti találkozások emlékképei által jelen van a kötetben Nemes Nagy Ágnes, Ottlik Géza, Tűz Tamás, és Weöres Sándor is.

(Czigány György író)

A könyvek ismertetését, Borsos Annamária Bessenyei – díjas zongoraművész témába illő zongora játékával színezték a 88. Ünnepi Könyvhét nyitórendezvényén.

Az eseménysorozat június 9-én, pénteken délelőtt 10 órakor, Fehér József gyermekverskötetének bemutatásával folytatódik. A könyvtárba érkező érdeklődők Boldizsár István festményeinek kiállítását is megtekinthetik június 8-24 között az intézmény nyitvatartási idejében.

n.j.