– Tűzoltó akarok lenni! – jelentette ki határozottan csütörtökön a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai székhely épületének az udvarán Köblös Fanni. A 6 esztendős kislány ezt nem csupán azért mondta, mert a lánglovagok bemutatót tarttak nálunk, hanem elsősorban azért, mert édesapja is ezt a szép, de veszélyes foglalkozást űzi. – Nagyon szeretek rajzolni, s most a tűzoltókat is lerajzoltam, ahogy dolgoznak – tette hozzá Fanni.

Köblös Fanni és Horváth Kamilla

De mit kerestek a tűzoltók az ovi udvarán? – Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hirdetett egy alkotói pályázatot, melynek keretében a gyerekeknek olyan rajzokat kellett készíteniük, melyek a tűzoltósággal kapcsolatosak – nyilatkozta Széll Henriett óvodapedagógus. A makói ovisok ezen szép eredményeket értek el, három Erdélyi püspök utcai kis művész is különdíjat kapott: Gulyás Nikolett, Bálint Vince és Szavaljev Noel. Emellett ebből az intézményből érkezett be a legtöbb rajz, összesen 56 alkotás. Így jutalmul kapták ezt a bemutatót.

A gyerekek legnagyobb örömére a tűzoltóautó megkülönböztető jelzéseit is bekapcsolták, illetve szirénázott is. A közelben álló kicsik közül többen is befogták a fülüket, de ennek ellenére tetszett neki. Természetesen be is ülhettek a kocsiba. Ezen kívül felpróbálhatták, milyen védőfelszerelésben is dolgoznak a tűzoltók. Fecskendőkkel pedig megpróbálták eltalálni a kirakott bójákat.

Horváth Kamilla is részt vett a pályázaton. – Én azt rajzoltam le, hogy egy madár leesett egy fáról és a kiérkező túzoltók megmentették – árulta el a Pillangó csoport tagja. Kamilla is nagy örömmel vetette bele magát ebbe a vidám tűzoltós napba. Ügyesen bánt a vízsugárral, mert sikerült eltalálni vele a célt. – Nagyon jó volt beülni a nagy autóba, csak magasra kellett felmászni – összegzett a kislány.

Munkatársunktól. K.