A makói oktatási intézményekben összesen 479 pedagógus dolgozik. A hagyományokhoz híven az önkormányzat és Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány évről évre megjutalmazza közülük azokat, akik kimagasló munkát végeztek. Az elismerésben részesülőket nem a város és nem a közalapítvány választja ki, hanem az adott iskola vezetősége tesz erre javaslatot. Az idei tanévben 79 pedagógus veheti át a ezekben a napokban a jutalmát.

– Ez a jutalom jelképesnek tekinthető azon áldozatos munkához képest, amit a pedagógusok nap mint nap végeznek, de mégis fontosnak tartom, hogy ezzel is kifejezzük a hálánkat azért, amit a felnövekvő generációért tesznek – mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makói Katolikus Általános Iskola könyvtárában. Csütörtökön ebben az intézményben kezdték el a jutalmak kiosztását. Itt öten vehették át az elismerést: Hősné Lovas Éva biológia és testnevelés, Csapóné Szalay Katalin matematika, fizika és informatika szakos tanárnő, valamint Majóné Csapó Erzsébet és Szabó Gizella Mária tanítónő, illetve Bandzsalné Rontó Anna óvodapedagógus.

Az önkormányazt 5, a közalapítvány pedig 4 millió forintot biztosított a jutalmakra, így összesen 9 millió forintot tudnak szétosztani a 79 pedagógus között. – A legfontosabb a gyermekek jövője, amihez elengedhetetlen, hogy kiváló pedagógusok neveljék, oktassák őket, ezt köszöntük most meg nekik – nyilatkozta Lévai Tünde, a közalapítvány felügyelőbizottságának a tagja. Az egyik jutalmazott, Bandzsalné Rontó Anna majd négy évtizede van a pályán, de egykoron miért is ezt a szép hivatást választotta, azt tőle itt hallja:

##audio:4180##

Csapóné Szalay Katalin a diákok nagy többsége által a legkevésbé szeretet tantárgyakat is oktatja. Ez pedig nem más, mint a matematika és a fizika. – Olyan gyakorlati példákat is beleveszek a tanagyag adta kötelezők mellé, melyek egy kicsit érdekesebbé teszik ezt a két tantárgyat – fogalmazott a tanárnő. De ez pontosan hogyan is zajlik az óráin, azt Csapóné Szalay Katalin itt részletezi, de arról is beszél, miért lett belőle tanár:

##audio:4181##

Csütörtök délelőtt a Makói Katolikus Általános Iskolán kívül a Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben is jutalmazták a kimagasló munkát végző pedagógusokat. Itt négyen részesültek elismerésben: Martonosiné Görbe Erzsébet, Patkós Győző, Takács Mihályné és Virág Zsuzsanna. Délután is folytatódott a jutalmak átadása. Szikszai György Református Általános Iskola és Óvoda: Erdeiné Jenei Anita, Mészárosné Vas Anita és Bódiné Tóth Erika, valamint Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézménye: Jesity Tamásné és Danisné Bán Éva Anikó.

Munkatársunktól. K.