Június 11-én, vasárnap időközi polgármesterválasztást tartanak Csanádpalotán. Ezen Nyergesné Kovács Erzsébet is indul, aki Lázár János támogatását is élvezi. A miniszter, a térség országgyűlési képviselője és a jelölt csütörtök este közös fórumot tartott a Kelemen László téren. A fórumon néhányan bekiabáltak, miközben Lázár János beszélt. A politikus arra kérte őket, hogy inkább kérdéseket tegyenek fel, s azokra nagyon szívesen válaszol, de a hangoskodással nem mennek semmire. Sikerült őket meggyőzni, így nyugodt mederben folyt tovább az esemény.

Nyergesné Kovács Erzsébet korábban már több alkalommal is találkozott a palotaiakkal egy-egy utcafórumon. Ilyenkor mindig előkerült az egyik legfontosabb kérdés, vagyis a munkalehetőség. A jelölt csütörtökön jó hírrel szolgált a hallgatóságának, mivel egy olasz érdekeltségű tótkomlósi cég keres magának egy újabb telephelyet, ahol 20-30 főt foglalkoztatna, s Csanádpalota ideális helyszín lenne. A munkahelyteremtés részleteit Nyergesné Kovács Erzsébettől itt hallja:

##audio:4183##

Lázár János elmondta: a városban 52 utca van, melyek útjainak, járdáinak döntő többsége felújításra szorul, s ezt mihamarabb el kell végezni. Az egyik korábbi hangoskodó, Kardos János arra volt kíváncsi, hová került az az 5 milliárd forint, amit a település kapott fejlszetésre. A politikus válasza: többek között ebből a pénzből épült meg a tornacsarnok, illetve készült el a csatornázás. A fórumon páran megjegyezték, hogy a város életében ilyen durva kampány eddig nem volt, mint a mostani. Ezt az egyik képviselő, Vetró Józsefné is szóvátette, s arra kérte Lázár Jánost, hogy továbbra is működjön együtt mind a testülettel, mind magukkal a csanádpalotaiakkal. A miniszter erre ígéretet tett. – Gondolom, aki még 2014-ben több mint 380 választási plakátomat megrongálta, az biztosan nem kész a velem való együttműködésre – tette hozzá Lázár János, utalva ezzel az egyik most induló jelölt három évvel ezelőtti tettére.

Lázár János emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy ő a közös munkát még 2014-ben a néhai Kovács Sándor polgármesterrrel, valamint Perneki László alpolgármesterrel és a testülettel kezdte meg. – Nem kérdeztem soha, ki adta rám a szavazatát, ki nem, hanem mindenkivel kerestem a közös hangot, hiszen egy a cél, a város fejlődése – összegzett a miniszter. Az ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4182##

Munkatársunktól. K.