A regionális bajnokság megnyerésével a Jenei legények csak az első lépést tették meg a II. osztályba történő feljutás felé. A fiatalokra ugyanis a rájátszásban további kemények meccsek várnak, a többi bajnokcsapattal kell megküzdeniük a második vonalba kerülésért.

A sort az Észak-Keleti csoportot 77 egységgel megnyerő Debreceni SI ellen találkozó nyitotta. A vásárhelyiek június 7-én, szerdán látogattak a cívisvárosba, ahol a Loki korábbi pályáján csörtézhettek a helyi erőkkel.

A találkozó vásárhelyi szempontból nem is kezdődhetett volna jobban. Pomozi Máté 4 perc játék után egy átlövést követően beköszönt. Társaival pedig jó ideig az előnyt is sikerült megőrizniük. A fordulás után azonban Arany Márió révén egalizálni tudtak a debreceniek. A végén pedig még mindig 1-1 állt az eredményjelzőn.

Jó iramú, pörgős meccset játszottak a felek. A játékidőt vásárhelyi rúgott kapufa is tarkította, de két büntetőt is megítélt a játékvezető. A vásárhelyiek nem tudták értékesíteni a mészpontról lőhető lehetőséget, a másik oldalon pedig Nagy Abonyi Ádám védett hatalmasat. Igazságos döntetlen született, ami az oda-visszavágós párharc okán talán a Vásárhelynek kedvezőbb. Idegenben lőtt góllal ugyanis a HFC-nél az aprócska előny.

A visszavágóra nem is kell sokat várni, június 10-én, szombaton 17 órától a vásárhelyi városi stadionban a Debreceni SI lesz a vendég.

U17 III. osztály, rájátszás 1. forduló

Debreceni SI – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-1)

DSI: Somogyi, Balogh, Pelles, Botos, Nemes, Szabó B., Bedő, Keczeli, Arany, Gabella, Szabó J.
Cserék: Bartha, Gál, Győri, Sándor, Galla, Sallai, Géhl Vezetőedző: Szabó János Tamás

HFC: Nagy Abonyi, Bán, Rácz, Rác, Rau, Tapiska, Győrfi, Pomozi, Siber, Perpauer, Almási
Cserék: Nagy, Jakus, Dékány, Rostás, Izsold, Friedl Vezetőedző: Jenei Péter

Jenei Péter: „Gratulálok a játékosoknak a mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez! A mérkőzés kiválóan előkészített pályán, és szép számú szurkoló biztatása mellett zajlott le. Az első félidőben jól működtek a megbeszéltek, sajnos a második félidőben már több hiba csúszott a játékunkba. Volt, akit a tét súlya kicsit megrogyasztott, de örömteli, hogy többen ebből pozitívan tudtak kijönni! Gondolok itt példuál Nagy Abonyi Ádámra, aki a hazai szurkolótábor előtt hárított büntetőt. Szombaton, hazai pályán szeretnénk győzni és továbbjutni a következő körbe!”

A cikk a Steel Power Gym és Relax Fitness támogatásával készült el.

szcs
Fotó: Facebook