Érdemes bebiztosítani magunkat nyárra. A Generali Biztosítónál külön nyári csomagokkal készülnek erre az időszakra, akár csupán a nyaralás 1-2 hetére is megköthetjük speciális biztosításunkat. Így védve lehetünk az úti okmányok elvesztése, a kerékpár- vagy éppen a strandfelszerelés eltulajdonítása ellen. Illetve köthetünk biztosítást az autónkra is: legyen az kötelező felelősségbiztosítás vagy CASCO.

De ne feledkezzünk meg otthon hagyott értékeinkről se. Az ingatlanbiztosítás mellett érdemes megbizonyosodnunk arról a nagy kirándulás előtt, hogy mindent bezártunk, a vizet elzártuk, illetve megkérhetünk egy szomszédot, rokont, hogy időnként nézzen rá a házra. Azonban még így is akad számos tényező, amire nem tudunk felkészülni, például a vihar okozta károkra, amelyre némi vigaszt jelenthet a biztosítás megléte.

Május 17-től megváltoztak az utasbiztosítás feltételei, de ami jó, hogy az árak nem növekedtek. Kifejezetten vannak olyan biztosítások már, amelyek a tengerparton elkövetett lopások ellen védenek, de a repülős utak poggyászbiztosításai is nagyon keresettek. Extrém sportolók is köthetnek biztosítást, mivel ez is egyre keresettebb.

Az autónkra is vigyázhatunk úgy, hogy ha azt választjuk utazási eszköznek, akkor nem csak balesetkor, műszaki hibánál is fizethet a biztosító. Ehhez európa szinten van assistance szolgáltatás, így bárhol robbanunk is le, pár órán belül jöhet a segítség.

A Generali Biztosító Zrt. vezető tanácsadóját, Varró Katalint megtaláljuk Hódmezővásárhelyen, április 20-tól a Teleki utcán, a volt Videotéka helyén, illetve előzetes megbeszélés szerint akár hétvégén is, de elérhetik telefonon, a 30/558-1966-os számon, illetve interneten:www.generali.hu/ta/varrokatalin.

sk