Úgynevezett mezítlábas sétányt adtak át kedden a Makói Óvoda Erdélyi pürpök utcai székhely épületének udvarán. Emellett szikla- és fűszernövénykerttel is gazdagodott a létesítmény. De pontosan mi is az a mezítlábas sétány, illetve mire is tuják használni a kicsik, azt Bába Andrásné intézményvezetőtől itt hallja:

##audio:4167##

A kertek és a sétány kialakításában helyi vállalkozók mellett részt vettek a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanárai, diákjai is. Az iskola igazgatójától, Horváth Zoltántól azt is megtudtuk, hogy neki a negyedik gyermeke lesz itt szeptembertől óvodás, így különösen fontos neki ezen intézmény támogatása. Horváth Zoltán ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

##audio:4168##

Az ovisok hat tanulóbiciklit is kaptak kedden. A kis járműveket dr. Hadik György és dr. Sánta Sándor települési képviselők vásárolták meg az alapjuk terhére. – A gyermekek a jövőnk zálogai, ezért nagyon fontos, hogy egészségesen és szép környzetben cseperedjenek fel – emelte ki Hadik György. A képviselő maga is kipróbálta az egyik bicajt, s azt is elárulta, hogy egykoron az oviban perec volt a jele.

Verebes Anna a Levendula csoportba jár. – Nagyon szeretek a többiekkel az udvaron játszani, rossz időben pedig bent rajzolni – tudtuk meg a hamarosan hatodik születésnapját ünneplő kislánytól. Anna tud kerékpározni, néha az oviba is azzal jön, természetesen szülei elkísérik. – A sétány nagyon jó volt, de a kavics egy kicsit szúrta a talpamat – tudtk meg tőle, miután végiggyalogolt rajta.

Munkatársunktól. K.