Első körben, a kormány a TAO-források terhére egymilliárdos forrást oszt szét hét település kézilabda-csarnokának felépítésére – az összegből egy jelentkező legfeljebb 300 millió forintot kaphat meg, és a hét kezdeményezettből hármat nevesítettek is, Balatonfüred, Fonyód és Káptalanfüred már befutónak számít.

Ezen túlmenően egy, szintén Orbán által szignált kormányrendelet további 4,5 milliárd forintot vesz ki a nemzeti fejlesztési tárca kézilabdás mellényzsebéből (hivatalosan, kézilabda infrastruktúrafejlesztés jogcímcsoport), amiből 17 település építhet-fejleszthet “kézilabda munkacsarnokokat,” egyenként maximum félmilliárd forintos értékben.

A határozat megvalósítási sorrendben meg is nevezi a szerencsés településeket: Békés, Sümeg, Lenti, Balassagyarmat, Budapest Főváros VIII. Kerület, Bácsalmás, Demecser, Vecsés, Komló, Makó, Hőgyész, Túrkeve, Csongrád, Hévíz, Debrecen-Pallag, Budapest Főváros XXII. Kerület, Nagyhalász.

A sorrend azonban még változhat, ha a megjelölt települések és városrészek nem tudnak megfelelő ingatlant felajánlani a beruházáshoz.

Mind a nemzeti teniszközpontot, mind a kézilabda-csarnokokat a Nemzeti Sportközpontok építteti meg, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. pedig beruházási szolgáltatóként és építési ellenőrként vesz részt a projektekben.

 

Forrás: Magyar Nemzet