– Hé! Mit csinál? Menjen onnan, az az én kocsim! – kiabálta kétségbeesetten egy középkorú nő szombaton a makói Hagymatikum hátsó bejáratánál, mert a véletlenül nyitva felejtett autójának utasterébe egy ismeretlen férfi próbált beszállni. A segítség gyorsan meg is érkezett két egyenruhás személyében, akik a földre teperték, majd megbilincselték az ismeretlent. Nem kell megijednie senkinek, ez csak egy látványos rendőségi bemutató része volt.

A Nincs érték az autóban elnevezésű akció lényege, hogy a rendőrség így kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy a nyáron fokozottabban ügyeljenek a járműtulajdonosok. Ne hagyjanak semmit mások által is jól látható helyen, elsősorban az üléseken, a kalaptartóban, illetve mindig nézzék meg, bezárták-e az ajtókat. A makói kapitányság munkatársai a helyi polgárőrökkel közösen szemléltették ennek a felelőtlenségnek a következményeit.

– A turistaszezonban fokozottabb figyelmet fordítunk a parkoló járművekre, nem csupán a Hagymatikum környékén, hanem a belvárosban is  – nyilatkozta Almádi Róbert, a Makói Polgárőr Egyesület elnökhelyettese. Ez nem jelenti azt, hogy másutt nincsenek jelen, hiszen a lakótelepeken és a külvárosban is járőröznek. Kerékpáros kollégáik pedig a Maros-part makói szakaszát is szemmel tartják, elsősorban a szabad strandot és közvetlen környezetét.

A makói fürdő szezonnyitó buliján más program is várta a vendégeket. A Dolce Dance tagjai nem csupán bemutatták, hanem az érdeklődőknek meg is tanították a latin táncok egyszerűbb lépéseit. A legkisebbeket kreatív sarok várta, ahol többek között szélforgót készíthettek. Emellett kávékülönlegességeket kóstolhattak, a jó hangulatról pedig a Molnár & Hermann Rerto Show gondoskodott. A nap sztárvendége Szabó Ádám volt.

Munkatársunktól. K.