Már tavaly probléma lépett fel a közvilágításban Erzsébeten. Két helyen égett ki az égő, amit azóta sem cseréltek ki a szakemberek. Benkő Zsolt elmondta, hogy bízik benne, hogy hamarosan kicserélik az izzókat, és legalább a buszmegállókban lesz világítás.

A fórumon szóba került az utak kérdése is. Az úthálózat elég rossz állapotban van, több utca nincs leaszfaltozva. A képviselő válaszában megfogalmazta, hogy az önkormányzat keresi azokat a forrásokat, amelyek a belterületi utak felújítását szolgálják.

A költségvetésben minden évben próbálunk forrásokat biztosítani arra, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat felújítása megtörténjen. Erzsébeten ez még várat magára.” – mondta el Benkő Zsolt.

Benkő Zsolt

Erzsébeten a közterek állapota rendben van, kifejezetten rendezett a település belterületi része. A közfoglalkoztatottak az elmúlt években több száz fát illetve virágzó növényeket ültettek. Ennek ellenére problémák vannak az eszközök, például a fűnyírók karbantartásával, javításával.

A volt iskola épülete is szóba került, ugyanis az Erzsébeti Olvasókör működtetése nehézségekbe ütközött, így az épület jelenleg kihasználatlan. A működési problémákat az olvasókör tagjainak meg kell próbálni elhárítani, annak érdekében, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan programokat tudjanak szervezni az egykori iskola épületébe.

Benkő Zsolt beszámolt azokról a fejlesztésekről, amik önerőből, vagy Európai Uniós forrásból valósulnak meg, és érintik az erzsébeti lakosokat.

A fórumon pozitív dolgokat is megemlítettek a lakók. Megállapítást nyert, hogy az iskola busz rendszer jól működik, minden nap szállítja a gyerekeket a belterületi iskolákba, óvodákba. A közbiztonság kérdése is felmerült, de nem volt olyan felvetés, amely a rossz közbiztonságra vagy közlekedésbiztonságra irányította volna a figyelmet.

 

Sz.Viktor