Egy igazi szellemi sportot, a sakkot is játszhatták vasárnap azok, akik ellátogattak a kiszombori játszótérre. A községi gyermeknap keretében egy tíz táblás szimultán is várta a jelentkezőket. A Csongrád Megyei Sakkszövetség elnökét, Bartos Ferencet próbálták meg legyőzni a kihívók.

– Szeretek sakkozni, igaz, kezdő vagyok még, de indulok a versenyen – tudtuk meg Horváth Sándortól. A 13 éves fiú nem csupán a figurákkal bánik jól, hanem a focilabdával is. Ha már a labdajátékoknál tartunk, akkor Sanyiék akár kosárlabdázhatnának is, hiszen bőven kijönne egy komplett csapat a testvéreiből. – Hatan vagyunk tesók, Andi a legidősebb, 16 éves, aztán következem én, majd Tibi 10, Laci 6, Gabika 4 és Csabika 3 esztendős – sorolta Sanyi.

– Az önkormányzat rendezte gyermeknapon több civil szervezet, intézmény, illetve magánszemély is segített nekünk – nyilatkozta Pozsárné Nagy Ilona. Az Ady Endre Művelődési Ház művelődésszervezője elmondta: ügyességi játékokat is kipróbálhattak a gyerekek, de tartottak nekik kézműves foglalkozásokat is. A jó hangulatról pedig a Fülemüle együttes gondoskodott.

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai kenyérlángost és sajtos masnit készítettek a játszótéren. Egy nem mindennapi dekorálást is láthattak, illetve részesei is lehettek a gyerekek. A parkot határoló betonkerítést régi rajzok díszítik. Többségük már alig látszik, ezért műanyag kupakokkal varázsolják őket tartóssá. Csemperagasztót kentek fel, s ebben nyomogatták bele a színes darabkákat. Ottjártunkkor épp Micimackó alakja formálódott.

Munkatársunktól. K.