Csak úgy röpködtek a palacsinták szombaton a kövegyi gyermeknapon. Ebből a finomságból összesen 1200 darab készült. Ez így önmagában annyira nem hatalmas mennyiség, de azt nézzük, hogy a faluban kevesebben, mint 400-an laknak, akkor viszont jelentős. Hiszen az édesség száma a háromszorosa a lélekszámnak.

A gyermekek kedvencét egy csanádpalotai társaság keverte és sütötte. – Mi tartjuk a rekordot, amit 2016-ban Dunaföldváron állítottunk be, ami 48 ezer darab palacsintát jelent – árulta el az egyik csapattag, Haluska Balázs. Elég, ha egy fontos összetevőt, vagyis a lisztet nézzük. Balázsék tavaly ebből 1,2 tonnát használtak fel! Erről, valamint a mostani kövegyi palacsintás buliról is kérdeztük Haluska Balázst, a válaszait itt találja:

##audio:4117##

Bernát Brigitta legjobban a lekváros palacsintát szereti. – Nagyon jó volt az édesség, kellett is az energia, mert nem csupán kijátszottam magam, hanem a hennafestésnél is segédkeztem – árulta el a 14 esztendős lány, aki most a nyáron ballag el a csanádpalotai általános iskolából. Szeptembertől a makói keriben szeretné folytatni a tanulmányait, ráadásul közgazdaságon szakon, mert érdekli a matematika.

Sebők Dániel és Bernát Brigitta

Brigitta épp Sebők Dániellel pingpongozott, aki szintén a palotai iskolába jár át Kövegyről. – Én is most végzek, utána mezőgazdasági gépésznek fogok tanulni a makói Galambban – tudtuk meg a 14 éves Danitól. Édesapjának is ez a végzettsége, emellett mezőgazdasági vállalkozásunk van, ahol kamatoztatni szeretné majd a szakiskolában megszerzett tudást. Hamarosan itt a nyári vakáció. Danitól megtudtuk: nem sokat fog pihenni, hanem a saját gazdaságukban szeretne dolgozni.

Munkatársunktól. K.