Bevált recepten ne változtass! Tartja a mondás. Mártélyon pedig ismerik ezt az örök igazságot. A településen az elmúlt évben is az óvoda valamint az iskola szervezett egy közös gyereknapot, amelyen nem csak a kicsik energiát igyekeztek lekötni, hanem a szülőket is feladattal látták el. A nagyok főztek, a gyerekek játszottak, majd egy közös ebéddel nyerhették vissza az energiájukat.

„Tavaly volt az első hasonló kezdeményezés, miután az általános iskola felső tagozata átkerült a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolába. Mártélyon így az alsósok maradtak és mivel ők kevesebben vannak azért a Mártélyi Általános Művelődési Központhoz tartozó óvodánkkal közösen szerveztük a gyereknapot, amelyen a kisebbeket és a felnőtteket is igyekszünk lekötni.”- tudtuk meg Pótári Mihály Zsolttól, a Mártélyi ÁMK megbízott igazgatójától.

Az élményekben gazdag délelőttbe pedig tulajdonképpen nem is csúszott hiba. A szervezők több ugrálóvárral is készültek, így mindenki megtalálhatta a számításait. Nem maradt el az arcfestés sem, ez pedig bőven garantálta, hogy az izgalmas délelőtt végére mindenki még egyedibb külsővel rendelkezzen. Még szülő is akadt, akit a gyerekek rávettek arra, hogy pont egy állatos arcfestésre van szüksége.

A rendezvény az Erdei Iskola környezetében volt, így az állatsimogatás sem maradt el, a bátrabbak pedig akár szumóbirkózónak is állhattak, hogy egymást legyűrve próbáljanak helytállni a tatamin.

Nem maradt el a lovaskocsikázás sem, zenebonával egybe kötve suhant végig a kocsi a település Fő utcáján, ennél nagyobb bulit pedig tényleg nehéz elképzelni egy gyereknapon.

Persze a délelőtt a felnőttek számára nem csak lovaskocsikázásból és várban ugrálásból állt. Talán ők is szerették volna újra egy kicsit gyereknek érezni magukat, ám fontos kötelezettségnek kellett, hogy eleget tegyenek. A fák adta árnyasban bográcsok sorakoztak. Hamisgulyás készült, aminek ráadásul titka is van, hogy valóban olyan gyereknapi és ínycsiklandozó legyen.

„A jó hamisgulyás titka a jó széljárás, mert ha a szél elfújja a gázt, akkor nagy bajban vagyunk. Valamint a szeretet is nagyon számít. Meg a fűszerek. Ennyi. Ja és az X-vegyszer, amiről viszont nem beszélhetek.” – mondta el nevetve Láda Imre, aki jó barátjával, Sípos Attilával magasodott a bogrács fölé.

Eközben a vattacukrosnál is állt a sor, hiszen amíg a gulyás nem volt kész szükség volt egy kis plusz energiára.

A remekbe szabott délelőtti családi programot bűvész előadás és természetesen a közös ebéd zárta. A hangulatot elnézve szinte biztos, hogy jövőre ismét hasonló lesz a leosztás az Erdei Iskola udvarán.

szcs