Az olvasókör nagyon jó kapcsolatot ápol a közeli óvodával és iskolával. Az ovisok és az iskola diákjai gyakran készülnek kis műsorral, amiket be is mutatnak az olvasókör rendezvényein. Ezt meghálálva, és a közelgő gyereknap alkalmából egy vidám délutánt szerveztek a kicsiknek.

Volt minden, mi ovisnak, sulisnak ingere: zsíros kenyér, szörp, hinta, csúszda, palincs és ugrálóvár. A közel 300 kilátogató gyerek kapott is az alkalmon, és egy nagyot játszottak társaikkal. Mosolygós arcból nem volt hiány, de hogy is lett volna, hiszen mindenki a gyerek Kánaánban érezte magát.

A gyerekeké a jövő. Nagyon sokat jelent nekünk a partnerkapcsolat az ovival és az iskolával. Szívesen szerepelnek nálunk, és most mi is tárt karokkal és szívekkel vártuk őket erre a rendezvényre.” – mondta el Zsarkóné Sánta Zsófia.

Zsarkóné Sánta Zsófia

A gyereknapi rendezvényen részt vett Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő is, aki elmondta, hogy a Széchenyi tér nagyon jó adottságokkal bír, így egy csodaszép környezetben tudják minden évben megünnepelni a gyerekeket.

Kecskeméti Rita

A legjobban az ugrálóvár tetszett. Nagyon szeretem a csúszdákat is, ezért sokat játszottam azon is. Kicsit elfáradtam, de volt finom szörp, amiből jó sokat ittam.” – mesélte Nagy Noel, a hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor Utcai Tagintézményének Tulipán csoportba járó kis tanonca.

Nagy Noel

Zoli, a Klauzál Gábor Általános Iskola 3/B osztályos tanulója elmondta, hogy nagyon ízlett neki a szörp és a zsíros kenyér. A játékok közül az ugrálóvár keltette fel legjobban az érdeklődését, hiszen abba nem minden nap játszhat az ember. Csúszdázni is próbált, de a sok gyerek miatt nem fért oda, így maradt az ugrálás.

Zoli

A program egyik fénypontja a lufizápr volt. A szervezők több száz felfújt léggömböt öntöttek a gyerekek közé, akik szabadon válogathattak közülük, ki melyik színt szereti jobban.

 

Sz.Viktor