A lakossági fórumon a képviselő beszámolt a Szikáncs Jövőjéért Egyesület tevékenységéről. A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából az egyesület több mint 250 ezer forintot nyert a falu fejlesztésére. Ebből az összegből közel 600 évelő növényt ültettek el a közfoglalkoztatottak segítségével.

Benkő Zsolt önkormányzati képviselő kiemelte, hogy a Gorzsáról Makó és Hódmezővásárhely felé utazó lakosok körülményei sokat javultak, mivel mindkét irányban megépült a buszmegálló. A képviselő tájékoztatta a lakosságot a hódmezővásárhelyi fejlesztésekről is. Szóba került az óvodák és iskolák felújítása, valamint az északi és keleti elkerülő helyzete is.

A szikáncsi lakosok elsősorban a Fő utcán lévő kátyúk és a gorzsai közvilágítási rendszer miatt panaszkodtak. Benkő Zsolt önkormányzati képviselő tájékoztatta a lakosokat, hogy az önkormányzat dolgozik azon, hogy ezek a problémák megoldódjanak a jövőben.

Panasz volt az ivóvíz ízével kapcsolatban is. A képviselő a lakosoknak kifejtette: a víz tisztítása miatt a tisztítószerek íze jobban érződik a csapvízen, de a víz minőségének meg kell felelnie az előírásoknak, így ez nem fog változni a jövőben.

„Beszéltünk a közeljövőben tartott rendezvényekről is.” – tette hozzá Benkő Zsolt önkormányzati képviselő- „A hétvégén gyermeknapot tartunk Szikáncson május 27-én, ahol kézműves foglalkozások és ugráló vár is lesz. Továbbá szeretnénk a nyár közepén egy falunapot is tartani, ahova minden lakost szeretettel várunk.”


A fórumot követően felbontották a Johannita Segélyszervezet által felajánlott női és gyermek használtruha- és tartós élelmiszer küldeményeket.

n.j.