Hatszáz négyzetméteren lángolt a nádas, füves terület vasárnap délután a Makó és Földeák közötti útszakaszon. A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a földeáki önkéntes egységek érkeztek a helyszínre. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Járdára szakadt egy faág vasárnap reggel Szegeden, a József Attila sugárúton. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést. A délutáni órákban pedig szintén Újszegeden, a Fő fasoron hasadt a villanyvezetékre egy nagy méretű ág. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ötven darab körbála égett szombaton késő délután Makó külterületén. A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek munkáját a földeáki önkéntes tűzoltók segítették. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy melléképület égett pénteken kora délután egy balástyai tanyán. A több mint kétszáz négyzetméteres épületben a tűz az ott tárolt műszaki tárgyakra és egy mezőgazdasági gépre is átterjedt. A kisteleki és a hivatásos, valamint a balástyai önkéntes több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár ötszázezer forint.

 

Forrás: CSMKI