A makói képviselők összesen 100 millió forintot szavaztak meg az igen rossz állapotú helyi járdák felújítására. A pénzt elkülönítették, így csütörtökön elindulhatott az a nagyszabású beruházás, melynek köszönhetően őszre számos utcában újra használhatóvá válnak a járdák. Több esetben az úton kell közlekedniük a gyalogosoknak, mert a járdák járhatatlanok. Ez hamarosan a múlt lesz.

A munkálatok a Kápolna, a Berzsenyi, a Bajza utcákban, illetve a környékükön indultak. Csütörtökön dr. Hadik György települési képviselő is megtekintette az építést. – A városban nyolc körzet van, arra törekedtünk a pénz szétosztásakor, hogy pártállástól függetlenül minden egyes rész azonos összeget, vagyis 12,5 millió kapjon erre a célra – emelte ki a városatya. Dr. Hadik György gondolatait itt találja:

##audio:4064##

Az önkormányzat számára az is fontos, hogy támogassa a helyi cégeket. Így a járdafelújítást végző vállalkozások mind makóiak. Köztük van Tóth-Kása Józsefné egyéni vállalkozó is. – Nagy öröm számomra, hogy sikerült nyernünk a közbeszerzésen, ilyen nagy volumenú munkát még nem végeztünk a városban, remélem az együttműködésünk a későbbiekben is megmarad az önkormányzattal – emelte ki a kivitelező. A munkálatok részleteit Tóth-Kása Józsefnétől itt hallja:

##audio:4065##

– A Kápolna utcában felszedjük a régi lapokat, amiket elszállítunk a lerakóba, ezt követően előbb sóderágyazatot készítünk, amire később rákerül a betonréteg – vette át a szót Tóth-Kása Zsolt műszaki vezető. Az érintett utcában összesen 440 méter hosszan kell rendbe tenni a járdát.

Munkatársunktól. K.