Új benzinkút kezdte meg a működését Makó-Rákoson. A létesítményt pénteken adták át ünnepélyes keretek között. – Ez a kis település, mely Makó része, egy hatalmas szántóföldön terül el, több ezer hektáron folyik itt a gazdálkodás – tudtuk meg Kádár József önkormányzati képviselőtől, a Csanád és Térsége Gazdakör elnökétől. A városon túl Ambrózfalva, Földeák, Királyhegyes határolja. – Mivel az üzemanyagok szállítását szigorú szabályok kötik, így a helyi gazdáknak óriási segítség, hogy most helyben tudják teletankolni a munkagépeiket, egyéb járműveiket – tette hozzá Kádár József.

A kutat az Agro-Lak Kft. üzemelteti. A cég elsősorban gabonakereskedéssel foglalkozik. De miért is döntöttek úgy, hogy Rákoson, pontosabban a kis településrész igen forgalmas csomópontjában benzinkutat építenek? A választ erre Juhász Istvántól, a társaság tulajdonosától, ügyvezetőjétől itt hallja:

##audio:4043##

A kút pénteken reggel 6 órakor nyitott ki. Az első tankolók között volt Dani János is. – Ez az állomás mindössze négy kilométerre van a telephelyemtől, így nagyon örülök neki – tudtuk meg a főleg juhokat tenyésztő férfitől. A juhász hozzátette: korábban ezt csak Makón, Mezőhegyesen vagy Tótkomlóson tehette meg. – A munkagépeim dízlellel járnak, éves szinten úgy 8-9 ezer liter gázolajat használok fel, benzin jóval kevesebb kell, szinte csak a személyautóba, illetve a fűnyírókba – sorolta Dani János.

Dani János juhász

Az eseményen részt vett Kispál Ferenc is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei szervezetének elnöke az átadás után a rákosi közösségi házban tartott rövid tájékoztatást a mezőgazdaságot érintő aktualitásokról. Ezek közül a legfontosabb a területalapú támogatás, melyet itt foglal össze:

##audio:4042##

Munkatársunktól. K.