A makói Szikszai György Református Általános Iskolában a mozgásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek meg is lett az eredmény, hiszen több sportágban is kiválóan teljesítenek a diákok. Így többek között atlétikában, kézilabdában és grundbirkózásban. A napokban azonban a szikszais focisták öregbítették az intézmény jó hírét: a IX. Református Általános Iskolák Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságát nyerték meg.

A makóiak ezzel a győzelemmel megvédték a bajnoki címűket. A csapat: Lakatos Krisztián, Mádi István (hetedikesek), valamint Kis Márkó, Kiss Attila, Kiss Zsolt Richárd, Kurai Péter Gábor, Lakatos Richárd, Ponczok Márton Máté és Restás Norbert (nyolcadikosok). Felkészítő tanár: Majó Ádám és Mezei László. Mivel a fiúk többsége nyolcadikos, így ők elballagnak, ezért már most keresik, képzik az utánpótlást. Erről, valamint a szikszais testnevelésről, a hamarosan megépülő új tornateremről kérdeztük Mezei Lászlót, az iskola testnevelés, történelem és biológia szakos tanárát, a válaszait itt találja:

##audio:4027##

Ponczok Márton Máté, Mezei László és Kiss Zsolt Richárd

Tizennégy találattal Ponczok Márton Máté lett a Vésztőn megrendezett bajnokság gólkirálya. Ez azért is szép teljesítmény, mert a makói iskola nyolcadikosa védő poszton játszik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy csatárként kezdett, csak később lett belőle védő, de a támadásoknál mindig ott van. – Nagyon szeretem a focit, tizenkét éves korom óta foglalkozom vele komolyabban – árulta el Márton. Szeptembertől a Návayban tanul tovább, hegesztő szeretne lenni. A focitól sem válik meg, a MUFC-ban folytatja.

Csapattársa, Kiss Zsolt Richárd is most ballag el a Szikszaiból. – Én is a keribe folytatom, mint Márton, csak én logisztikai szakon – vette át a szót Zsolt. A Návayt két okból választotta: az egyik, szereti a matematikát, a másik pedig, hogy a barátai is oda jelentkeztek. Zsolt egészen kicsi kora óta focizik, ez a kedvenc sportja. – Nagyon jó csapat kovácsolódott össze a suliban, mi vagyunk az ország legjobbjai, remélem, hogy a jövőben is együtt tudunk maradni – tette hozzá Kiss Zsolt Richárd.

Munkatársunktól. K.