A nyári nagy melegben sokkal jobban esik a játék, ha az udvar árnyas. Ezt nagyon jól tudják a Makói Óvodában is, melynek Kálvin téri tagintézményénél kedden fát ültettek. A munkálatokban természetesen maguk az érintettek, vagyis az ovisok is kivették a részüket. Kis lapátaikkal buzgón borogatták a földet a fácska tövéhez.

– A Csongrád Megyei Önkormányzat környezet- és energiahatékonyság programjának pályázatán lehetőség nyílt arra, hogy a Föld napja alkalmából a megye valamennyi településén elültetnek egy-egy fát – nyilatkozta Gaudi Mártonné. Az intézményvezető helyettes kiemelte: Makón ennek helyszínéül a Kálvin téri tagóvodát választották.

A kicsik nem csupán a munkában segédkeztek, hanem műsorral is készültek keddre. Vidám, elsősorban tavaszi gyermekdalokat, mondókákat hallhattak tőlük az érdeklődők, illetve táncoltak is a kicsik. Az eseményen részt vett a város nevében Toldi János települési képviselő.

A Makói Óvodában a környzettudatosság mellett a tehetséggondozás is fontos szerepet kap. – A Kálvin téren hat, az ide tartozó Hold utcában pedig három csoportban foglalkozunk a gyerekekkel, akkreditált tehetésgpont vagyunk, ami annyit tesz, nagy figyelmet fordítunk a valamiben kiemelkedőt mutató gyermekek nevelésére – folytatta Gaudi Mártonné. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nagycsoportosokat délutánonként szakvizsgázott óvodapedagógusok fejlesztik. Többek között a Kálvin téri oviban dráma- és barkácsműhely működik, emellett előtérbe került a foci és a kézilabda. A Hold utcán pedig a hagyományőrzés és a sakk kapott nagyobb figyelmet.

Munkatársunktól. K.