Az idén a Páger Antal díjjal kitüntetett színészekkel kapcsolatos kérdések, játékok adták a makói önkormányzat és a Makói Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. által közösen szervezett bölcskorúak vetélkedőjének a feladatait. A Korona Konferenciaközpont dísztermében 14 nyugdíjas klub tagsága vett részt ezen a vidám megmérettetésen.

Egy 3 fős zsűri, vagyis Tóthné Balázs Andrea, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője, Gönczy Gábor, a Maros Menti Szociális Intézmény vezetője és Toldi János települési képviselő bírálta el az érdekesebbnél érdekesebb próbatételekre érkező megoldásokat. Toldi János szerint ez a korozstály az, mely leginkább összefogja a város közösségét, a városatya gondolatait erről itt találja:

##audio:3998##

Kristonné Kiss Erzsébet az ENI I-es számú nyugdíjas klubjának a tagja. – Három éve veszek részt a Királyhegyesi utcai intézmény programjain, a nálam 26 esztendővel idősebb szomszédasszonyom biztatására lettem klubtag – árulta el Erzsi néni. Sok esetben kézműves foglalkozásokat tartanak, ilyenkor különféle anyagokból készítenek ajándéktárgyakat. Évente több alkalommal is szerveznek kirándulásokat, most Gyulára készülnek, de emellett szívesen főzőcskéznek is.

– Ez az ötödik vetélkedő, amelyiken részt veszek, elsősorban azért, mert itt igazán építő jellegű a közösség – vette át a szót Kocsis Sándor. A Vertántelepi Nyugdíjas Klub tagja hozzátette: neki elsősorban az ügyességi feladatok mennek könnyebben, de azért besegít a keresztrejtvény, a totó kitöltésében, illetve a teszteknél is. A vasárnapi játék során inkább a szellemi feladatok domináltak. Azért egy kis játékot is belecsempésztek a szervezők, így például a Páger-gyűrűs színészek szétvágott fotóit kellett összerakni, valamint egy táblára bal kézzel kellett olyan nehéz szavakat, kifejezéseket felírni, mint például a Halhatatlanok Társulata, Színház és Filmművészeti Főiskola.

Munkatársunktól. K.