– Korábban még nem találkoztam ilyen játékokkal, de nagyon ötletesek, így kipróbálom az összeset – sorolta Juhász Nikolett a hétvégi makói városnapokra kihozott régi, többnyire fából készült készségek között sétálgatva. A 15 esztendős Nikinek a legjobban azok a játékok tetszettek, melyek kettő vagy több szereplősek voltak. Így például az óriási malom.

Számos zenei irányzatot felvonultattak a szervezők a település 318. születésnapján. Így többek között – a rossz idő ellenére is – a kilátogatók láthattak balettet, néptáncot, aerobikot, modern táncot. Emellett testépítő is bemutatkozott, valamint Makó lengyelországi testvérvárosa, Jaslo fúvósai is eljöttek a Maros-parti településre.

– A barátnőm makói, így ezt a hétvégét most együtt töltjük, örülök, hogy kijöhettem erre az érdekes és gazdag programot kínáló eseményre – árulta el Bodrogi Zoltán. A budapesti egyetemista még szüleivel járt Makón, s elmondása szerint azóta sokat szépült a város. – Úgy 13-14 éves lehettem, mikor itt voltunk, akkor még a régi strandon pihentünk, így megnézzük az új Hagymatikumot is – tette hozzá Zoltán.

A legtöbb érdeklődőt Bereczki Zoltán és együttese csalta ki a főtérre. Az énekessel a fellépés előtt beszélgettünk. Többek között azt is megtudtuk tőle, hogy hamarosan újból jön Makóra, de akkor egy színházi produkcióval. Hogy pontosan mit is láthatott-hallhatott tőle a koncert közönsége, illetve mikor és mivel tér majd vissza, azt itt részletezi:

##audio:3997##

Munkatársunktól. K.