A kiszombori Karátson Emília Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek a közbiztonság fontosságának a megismertetésére és a bűnmegelőzésre is – természetesen mindkettőt játékos formában sajátítják el a kicsik. – Az óvodások abban az életkorban vannak, amikor a legfogékonyabbak a tanulásra, ezért nagyon fontos mindent a lehető legjobb, legszemléletesebb formában megismertetni velük – nyilatkozta Börcsökné Balázs Márta. Az intézmény vezetője kiemelte: a rendőrség, mentők, tűzoltók, határrendészek munkáját korábban intézménylátogatásokkal vagy az oviba egy napra meghívott vendégekkel mutatták be a gyerekeknek.

Pénteken az ovi melletti játszótéren a gyerekek és szüleik, valamint egyenruhások közösen vettek részt azon a nyílt napon, mellyel zárták az egész hetes rendezvénysorozatot. – Nevelőtestületünk 14 évvel ezelőtt egy teljesen új, másformában megrendezésre kerülő programot indított el, amikor is valamennyi rend- és életvédelmi szervezet egy napon, egyszerre „helybe jött” hozzánk – sorolta Böcsökné Balázs Márta. Az, hogy így együtt, barátságos, a gyermekeknek ismerős környezetben, játékosan ismerkednek meg a hivatásos, egyenruhás emberek munkájával, eszközeivel, kialakul egy bizalmi kapcsolat a gyermekek és a felnőttek között. Ezért is kapta ez a projekt a Bizalommal fordulok hozzád nevet.

Bajusz Gergő édesanya és édesapja is rendőr, Nagylakon teljesítenek szolgálatot. – Ha nagy leszek, akkor én is rendőr leszek – húzta ki magát a 6 esztendős kisfiú, aki a Napsugár csoportba jár. Gergő az elmúlt két évben is volt ilyen nyílt napon, s akkor az tetszett neki a legjobban, hogy beülhetett a szirénás autókba. Decsi Anna Barbara anyukája is egyenruhásként vigyáz a kiszomboriakra és a makóiakra. – Tetszik anyu munkája, de én még nem tudom, mi szeretnék lenni – árulta el a kislány.

Bajusz Gergő

Decsiné Oláh Zsuzsanna főtörzsörmester folyamatosan járja a makói kistérség oktatási intézményeit és rendhagyó órákat tart a gyerekeknek. – Bűnmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről is kapnak tőlem tájékoztatást – nyilatkozta a makói rendőrkapitány bűnmegelőzési előadója. Decsiné Oláh Zsuzsanna nem csupán a pénteki kiszombori nyílt napról, hanem arról is beszélt, mi mindent is csináltak ezen a héten a kis ovisok, íme:

##audio:3988##

Munkatársunktól. K.