Vasárnap Hódmezővásárhelyen rendezték meg a junior és senior Országos Bajnokság soron következő futamát. A nemzetközi bajnoki fordulóban az 50, 65 és 85 köbcentis gépeket hajtók mérték össze tudásukat. A versenyen 5 kategóriában indulhattak versenyzők: Senior Extra Open, Senior Amatőr Open, Super Senior Open, Women Open, Junior MX2.

A megmérettetésre összesen 92 motoros állt rajthoz, ami kiemelkedőnek számít Vásárhelyen. Érkeztek versenyzők Ausztriából, Romániából illetve Magyarország minden területéről. A verseny napját kicsit beárnyékolta egy Németországi bajnoki forduló, ami a legnagyobb versenynek számít az országban. Ennek „köszönhetően” az élmezőny nem tudott részt venni a Rolandringen rendezett versenyen.

Nagyné Czuczi Ritától, a verseny szervezőjétől megtudtuk, hogy a bajnoki fordulóval egy napon egy meghívásos verseny is zajlott, amire 6 fő nevezett.

A motoroktól hangos Rolandring egy igazi fesztivál helyszínné alakult vasárnap, ahol mindenki nagy vigyorral az arcán kísérte figyelemmel a történéseket. A látogatók kipróbálhattak egy mászó falat illetve élvezhette a napsütést egy horgász székből. A kíváncsi természetűek pedig betekintést nyerhettek a MotoCross csapatok háttérmunkálataiba is.

Kisöcsémmel jöttem ki ma, hiszen mind a ketten nagyon szeretjük a motorokat. Én is szoktam motorozni, de csak a városban, amolyan szelíd motoros vagyok. Televízióban szoktam követni a crossosokat, de konkrét kedvencem nincs, mindenki szimpatikus.” – mesélte Csaba Áron, az egyik néző.

Csaba Áron és kistestvére

 

Sz.Viktor