Az előzetes várakozások alapján nem a Hódmezővásárhely számított a mérkőzés esélyesének, ugyanakkor a sport pont azért szép, mert a papírforma egy dolog, olykor kellemes meglepetések születnek. Sajnos a HLKC legutóbbi meccsén nem ez történt.

Nem kezdte rosszul a meccset a Vásárhely. Az első negyed órában fej-fej mellett haladtak a felek, ám a vásárhelyiek több hibával, kicsit csapongóan játszottak. A passzok nem mindig éltek célba, a támadások olykor kapkodónak tűntek, ez pedig a játékrész végére megbosszulta magát. Háromgólos előnyre tettek szert a fővárosiak.

A fordulás után lassan indult be a gólgyártás, 4 perc alatt egyetlen találat született, a Pénzügyőr volt eredményes. A vendégek viszont ezt követően még jobban meg tudtak lépni. A vásárhelyi lányok becsülettel küzdöttek, de nem sikerült fogást találni az ellenfélen. Volt, hogy a vendégek 7 góllal is megléptek. A végén mindkét oldalon fellazultak a védelmek és potyogtak a gólok, de a versenyfutásból sem sikerült jól kijönnie a Vásárhelynek.

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 23. forduló
2017. április 29., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 110 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Pénzügyőr SE 27-31 (12-15)
Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs
Versenybírók: Major Gábor, Takács Tibor

HLKC: Ádász – Szűcs 5, Ilyés 3, Markos 5, Nagy 6, Török 2, Fazekas 2, Cs: Aradi (k), Áncsán (k) Balogh V. 2, Kandó, Becsei, Blaskovics, Horváth, Szabó, Kis

Bartók Csaba vezetőedző: “Ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni…”

Junior mérkőzés
Hódmezővásárhelyi LKC – Pénzügyőr SE 25-33 (13-14)

szcs
Fotó: hlkc.hu