10. éve rendezi meg a Klauzál Gábor Általános Iskola a verseny városi fordulóját. Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, amit mutat az, hogy összesen 14 csapat jelentkezett a hódmezővásárhelyi általános iskolákból.

Mindegyik csapat három főből, egy másodikos, egy harmadikos és egy negyedikes diákból állt. A gyerekek egy menetlevél alapján járják be az egyes állomásokat, ahol különböző játékos feladatokon keresztül bizonyíthatják tudásukat. Így volt például kakukktojás-kereső feladat, totó, igaz-hamis és madártojás-vadászat is – tudtuk meg Tatárné Kovács Marianna ökoiskola-kapcsolattartó, a verseny főszervezője.

Tatárné Kovács Marianna

Az idén a kérdések, feladatok középpontjában az év madara (tengelic), illetve fája (vadalmafa) állt. A vadalmafa a térségben is megtalálható, az idősebb generáció fogyasztotta is a termését. A tengelic pedig egy gyönyörű kismadár, de sajnos, már fogytán van hazánkban, ezért is kell felhívni rá a figyelmet.

Nagy Zsombor, Kádár Ervin, Ocsák Soma, Szirbik Nándor, Katona Kevin és Dudás Éva

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolából érkezett az a két csapat, amelynek tagjaival a verseny kezdete előtt beszélgettünk. A két csoportot Szirbik Nándor, Ocsák Soma Zénó és Katona Kevin osztályos tanulók, valamint Nagy Zsombor, Kádár Ervin és Hangyási Boróka alkotta. Mindkét csapatot Dudás Éva tanító készítette fel. Soma már tavaly is részt vett a versenyen, és mint elmondta, nagyon jó élmény volt. A fiúk elmesélték, hogy a vetélkedőre a tanórákon is készültek, de szabadidejükből is áldoztak arra, hogy minél előkelőbb helyen végezzenek. Mindkét csapat egyetértett abban, hogy a cél a továbbjutás a megyei, algyői döntőre, melyre csak a legjobban szereplő csapatnak lesz lehetősége. Zsombor hozzátette, természetesen a legfontosabb egy ilyen versenynél, hogy jól érezzék magukat.

ÉR.

Eredmények:

I. helyezett: Fa-Jankók (Klauzál Gábor Általános Iskola). Csapattagok: Hegedűs Katalin (4.b), Kiss Normann (3.a), Gyapjas Hanna (2.a). Felkészítő: Keresztesné Rácz Dóra.

II. helyezett: Magonc-tanoncok (Klauzál Gábor Általános Iskola). Csapattagok: Kiss Regő Bendegúz (4.b), Sós Anita (3.a), Posztós Róbert (2.b). Felkészítő: Horváth Bálintné.

III. helyezett: Természetokosok (Németh László Gimnázium és Általános Iskola). Csapattagok: Hangyási Boróka (2.c), Nagy Zsombor (3.c), Kádár Ervin Márk (4.c). Felkészítő: Dudás Éva