A makói önkormányzat kidolgozta a Makó számít rád! programot, melynek célja, a fiatalok helyben tartása. Ennek egyik alapvető eleme, hogy a megfelelő szakképzés után a városban találjanak maguknak munkát, megélhetést a végzett szakemberek. Így összedolgozik az önkormányzat a válalkozásokkal, valamint az oktatási intézményekkel. Ennek megerősítése érdekében szerveztek pénteken a Korona Konferenciaközpontban vállalkozói és szakképzési fórumot.

– Az új ösztöndíj rendszerünknek köszönhetően a sikeresen pályázó fiatalok nem csupán tanulmányaik alatt, hanem helyben történő munkavállalásuk első esztendejében is kapnak támogatást – fejtette ki a fórumon Farkas Éva Erzsébet polgármester. Az önkormányzat a másik félnek, vagyis a munkát adó makói vállalkozásoknak is segít. Hogy pontosan hogyan, azt Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

##audio:3950##

Az eseményen részt vett dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is. Köszöntőjében példaértékűnek nevezte azt az összefogást, mely a város, a vállalkozók és az oktatási intézmények között van. Amit a megyei kormányhivatal is támogat. Juhász Tünde köszöntő gondolatainak egy részletét itt találja:

##audio:3951##

A városban folyó szakképzési rendszerben már figyelembe veszik azokat a szakmákat, melyekre a helyi vállalkozásoknak szüksége van. Így például a különféle építőipari szakok újból az oktatás középpontjába kerültek. Ezt fejtette ki Tóth István, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke, íme:

##audio:3948##

Munkatársunktól. K.