Szakértelem, házias ízek, hagyományok, kedves kiszolgálás, illetve egy meseszép új design várja a Deák Ferenc utcán azokat, akik édesre, vagy sósra vágynak. Huszonegy éve látja el vásárlóit minőségi süteményeivel a városban található két Szőke Cukrászda.  A tulajdonos úgy foglalta össze az eltelt húsz évet, hogy végig a kemény munkának köszönhetik a sikereket. Folyamatos, intenzív fejlődés a titka annak, hogy ennyi ideje a piacon vannak, az új üzlet pedig iskolapéldája annak az innovációnak melyen a Szőke Cukrászda keresztülment.

„Az új üzlet koncepciója lassan alakult ki, 2015 óta dédelgetett álom volt, és egy egész team dolgozott az arculaton. Van ebben családi és külsős segítség is. Egyetlen célunk van, ebben a miliőben szolgáltatni a hódmezővásárhelyieknek, hogy a legelégedettebbek legyenek. A Szőke Cukrászdák abban különböznek az összes többi cukrászdától, hogy mi nem másolunk, az eredetiségre törekszünk, talán ez a titkunk” – tájékoztatott Szőke Zoltán, a Szőke Cukrászdák tulajdonosa.

A cukrászdában tizenkét éve dolgozik Szűcs Anett, a Szőke Cukrászdák vezető séfje, aki először tanulóként került a céghez. A Corvin diákjaként gyakorlati éveit töltötte itt, utána négy évig pultosként dolgozott, amikor is megtanulta, hogyan kell az emberekkel bánni. Anett végig járta a ranglétrát, és most szinte mindenért ő felel. Alatta dolgozik egy csapat, akik segítenek neki abban, hogy zökkenőmentes legyen a munkája. Most már az alapanyag beszerzéstől kezdve a rendelésig, az üzletekkel és cégekkel való kapcsolattartásig minden az ő feladata. Anett azt mondja, hogy szerelmes a munkájába, csak így lehet azokra a házias, könnyű krémekkel teli süteményekre odafigyelni, amely jellemzi a Szőke kínálatát.

A Szőke Cukrászda új üzletének megnyitóján részt vett Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere, valamint Hegedűs Zoltán alpolgármester. Lázár János köszöntőjéből hallhatnak egy részletet:

##audio:3947##

Az ipartestületnek az a célja, hogy visszahozza a kézműves cukrászat hagyományait, nagy hangsúlyt fektetve a minőségre. A legfontosabb a cukrászatban, hogy legyen szakmai tudás, elkötelezettség, és alázat, mely Hódmezővásárhelyen Szőke Zoltán által megvan. Haladni kell a korral, és követni kell az új trendeket. Most leginkább a francia vonal hódít, de hamarosan visszajönnek majd a tésztás sütemények, az előrejelzések szerint. „A magyar cukrászat monarchia korabeli hangulata, a cukrászdák enteriőrje, ami hazánkban jellemző, tulajdonképpen már csak Bécsben található meg rajtunk kívül. A hagyományok megtartásával a magyar sütemények unikumnak számíthatnak Európán belül.” – fogalmazott Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke.

A rendezvény moderátora Herczeg Sándor újságíró, a Rádió7 értékesítési vezetője volt.

sk

Fotók: Soós Kata, Dudás Róbert