A makói önkormányzat sikeresen pályázott, így a Belügyminisztériumtól 1,5 millió forint támogatást kapott a Tegyünk együtt egy biztonságosabb Makóért! projekt megvalósítására. Ennek a részleteiről tájékoztatta csütörtökön az InfoPontban a sajtó képviselőit Farkas Éva Erzsébet polgármester, Palicz András ezredes, városi rendőrkapitány és Decsiné Oláh Zsuzsanna főtörzsőrmester, bűnmegelőzési előadó.

A nagyszabású akció legfontosabba eleme a bűnmegelőzés, emellett arról is sok szó esik majd, hogyan kerülhető el az, hogy valaki áldozattá váljon. Május 15-től egészen augusztus végéig számos program, előadás és bemutató várja a makóiakat. Hogy pontosan mik is, azokat Farkas Éva Erzsébet polgármester itt részletezi:

##audio:3936##

A legveszélyeztettebb korosztály a gyermekek és az idősek, ezért elsősorban nekik szól ez a program, de természetesen bárki részt vehet rajta. A www.mako.hu-n, vagyis a város honlapján létrehoztak egy bűnmegelőzési aloldalt, melyre többek között feltöltötték a rendezvénynaptárat, de közbiztonsági tájékoztatókat, videókat és egy elektronikus kvízjátékot is. A rendőrség és az önkormányzat között igen szoros az együttműködés, többek között erről is beszélt Palicz András ezredes, városi rendőrkapitány, íme:

##audio:3937##

A bűnmegelőzést már gyermekként érdemes megismerni. Ennek érdekében már számos makói általános és középiskolában szerveztek, illetve szerveznek folyamatosan rendhagyó osztályfőnöki órákat. Legtöbbször Decsiné Oláh Zsuzsanna, a rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója keresi fel az oktatási intézményeket. Az ott szerzett tapasztalatokról is beszámolt csütörtökön az InfoPontban a főtörzsőrmester:

##audio:3938##

Munkatársunktól. K.