Az Apátfalvi Lovasok Baráti Köre kéréssel fordult az önkormányzathoz, mivel eny lovaspályát szeretnének kialakítani a településen. A grémium a keddi ülésén ezt megtárgyalta és elfogadta. – Több belterületi ingatlannal is rendelkezünk, s ebből közel két hektárnyit biztosítottunk is a körnek – nyilatkozta Szekeres Ferenc. A polgármester elmondta: mivel a baráti kör szervezetként nem bejegyzett, így az Apátfalváért Alapítványon keresztül kapták meg a szükséges támogatást.

Hamarosan elkezdik a pálya megépítését. Elsőként felszántják a területet, majd bevetik fűmaggal. Ezt követően helyezik ki a versenyek lebonyolításához szükséges eszközöket. A községben jelentős a lovasok száma, akik számos programot szerveznek, illetve részt vesznek más rendezvényeken is. Az egyik legnagyobb ilyen jellegű összejövetelük a Szent Anna Napokhoz kapcsolódó lovasverseny.

A képviselők ezen kívül értékelték a 2016-os esztendő gyermekvédelmi munkáját, ezt követően pedig elfogadták a tavalyi belső ellenőrzési jelentést. A helyi adóhatóság is ismertette az előző évi tevékenységét, illetve a befolyt adókról is számot adott.

Apátfalva közösségi életében jelentős szerepet játszik a majális. – Május elsején, hétfőn egy nagyszabású főzőversenyt is rendezünk, erre eddig közel 25 csapat adta be a jelentkezését, ami 700 vendéget jelent – sorolta Szekeres Ferenc. A gasztronómia mellett a kultúra is megjelenik a programban. A nemrég újraalakult Borbély András Band játszik, fellép a Kardos István Néptánccsoport, az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport, a Tini és a Mini Tini Mazsorett Csoport.

Munkatársunktól. K.