A kép forrása: archív

Még márciusban robbant ki az a véleménykülönbség, mely a hódmezővásárhelyi városvezetés, és a  Délmagyarország című megyei napilap között húzódik. Cseri elmondta, az újság a közelmúltban arról írt, hogy a Vásárhelyiek közül többen jobbnak látják eltitkolni a városvezetésről alkotott véleményüket, ezzel azt sugallva, hogy az itt élő embereknek, a városvezetés munkájára tett kritika esetén tartaniuk kell egyfajta retorziótól. Cseri Tamás azt mondja, ezek olyan súlyos csúsztatások, amire muszáj válaszolniuk.

„Ezzel gyakorlatilag a Délmagyar nem elbeszéli, hanem gyártja a híreket, továbbá gerjesztik a félelmet, ami nincs. Elő akarnak állítani a semmiből valamit, ahelyett, hogy tájékoztatnának. Azt gondolom, hogy ez az út nem jó egy lap számára, egy város számára, de senki számára” – tette hozzá a képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy aki követi a vásárhelyi közéletet, az láthatja, hogy a város képviselő- testülete, polgármestere, és országgyűlési képviselője folyamatosan tartanak lakossági fórumokat, tavaly ötven ilyen volt. Idén, bár még csak tavasz van, de már tizenhét ilyen találkozás történt. Hozzátette, ha az emberek félnének, akkor a szavazófülke magányában már nem sokadik alkalommal a Fideszes városvezetést szavazták volna meg.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, arra kéri a vásárhelyi lakosokat, mondják le a Délmagyarország előfizetésüket, mert egy kampányanyagot nem kell az embereknek saját pénzükből megvásárolni. Hamarosan lesznek választások, így mindenki rengeteg ingyenes kampányanyagot fog találni a postaládájában.

sk