Bagi Mátyásnak minden héten több mint 100 vendége van, ám ez alkalommal egy jeles személy is meglátogatta az ingyenes crosstraining edzést. Ezek a tréningek a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség égisze alatt működik „Ezt válaszd!” néven, és Magyarországon egyedülállónak tekinthető.

A mezővároson kívül még Szegeden tartanak ilyen jellegű edzéseket, viszont ott nem örvend akkora népszerűségnek, mint Vásárhelyen. Bagi Mátyás funkcionális tréner elmondta, hogy vélemények, ötletek vannak, hogy mi lehet a probléma, és jelenleg a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnökével, Süli Andrással próbálnak megoldást találni arra, hogy olyan sikeres legyen ott is, mint a program szülővárosában.

A vásárhelyi siker titka összetett dolog. Ma már elengedhetetlen a reklám, és itt olyan partnerekre találtunk a Rádió 7, a Promenad.hu és a Vásárhelyi Televízió személyében, akik azt mondták, hogy mellé állnak ennek a kezdeményezésnek, és hétről hétre támogatnak minket. Ezen kívül van egy olyan városvezetésünk, akik szintén úgy gondolkoznak, hogy kell ilyen mozgásforma az embereknek, és támogatják ezt. Természetesen kell egy edző is, aki minden vasárnap megtartja a tréningeket, és annak az edzőnek kell egy olyan család, akik ezt tolerálják.” – mondta el Bagi Mátyás, funkcionális tréner.

Bagi Mátyás

A sikerre felfigyelt az országos szövetség elnöke, Czene Attila is, ezért vasárnap Hódmezővásárhelyre látogatott. Az olimpiai bajnok úszó egyeztetett Hódmezővásárhely vezetőségével arról, hogy a város mennyit költ és mennyi támogatást ad a szabadidős sportokra. Az egyeztetést követően Bagi edzését is meglátogatta, hogy a megbizonyosodjon arról, hogy mekkora a siker, mekkora létjogosultsága van a sport ezen formájának Vásárhelyen.

Azt láttam, hogy itt már elég koncepciózusan elindul pár olyan program, ami szívmelengető nekem, így nem tudtam túl sok új ötlettel szolgálni. A Vásárhelyi szabadidő sport programok példaértékűek, így ezeket „el is fogjuk lopni” és megpróbáljuk több városban is bevezetni ezeket. Az egyik legfontosabb ez a térítés mentesen látogatható crosstraining edzés. Mátyás vezetésével hétről hétre több száz ember mozog együtt, amiről több településen példát lehet venni.” – nyilatkozta Czene Attila.

Czene Attila (balra) és Bagi Mátyás (jobbra)

Az elnök hozzátette, hogy javasolta Almási István polgármester úrnak, hogy jó lenne több mozgásformát is bevezetni a városban. Ehhez a Szabadidősport Szövetség természetesen segítséget tud nyújtani azzal a céllal, hogy a várossal közösen még több sportágat, mozgásformát tudjanak kínálni a lakosoknak.

 

Sz.Viktor