A Szakmák Éjszakáján sem szólhat minden 100%-ban a szakmákról. A diákélet ugyanis számos más „összetevőt” is tartalmaz. Pláne, ha az ember fia/lánya egy kollégium vendégszeretetét is élvezi. A vásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban persze a tanulás is fontos, a szilenciumok elmaradhatatlan részei a napnak. A szervezők azonban igyekeztek a kollégiumi élet könnyedebb, habosabb oldalát bemutatni.

Horváthné Ruzsa Anita

„A Cseresnyés Kollégiumban a diákok délutánonként a tanulási idő alatt fel tudnak készülni az iskolai tanulmányokra, ám most nem ezt a részét szerettük volna bemutatni az érdeklődőknek. Inkább azt, ami ezek után van, a szabadidő hasznos eltöltésére irányul. Egy diák életében ez is nagyon fontos. Mozaikképeket szeretnénk mutatni, hogy milyen is a „cserkós” élet, milyen is „cserkósnak” lenni.” – mondta el Horváthné Ruzsa Anita tagintézménvezető-helyettes.

A helyzet pedig az, hogy „cserkósnak” lenni nem semmi.

A kollégium idén ünnepli az 50. születésnapját, így az érdeklődők megtekinthették az 5 0év, 50 kép,50 rejtély című fotókiállítást. Egy vetítésen pedig kollégiumi életképek elevenedtek meg, farsangok, diáknapok és teabárok elevenedtek meg.

Apropó teabár. A több évtizedes múltra visszatekintő rendezvény okán a meleg tea és finom sütemények sem maradtak el. Ha pedig ezektől energia került a szervezetbe indulhatott a tánc. A Just Dance nevű X-Box One játék nagy népszerűségnek örvend a koliban, most pedig mindenki kipróbálhatta, hogy mennyire képes akár Travoltát is überelni.

Az udvaron íjászattal várták az érdeklődőket, amely szintén alapvető részét képezi a választható szabadidős tevékenységeknek.

szcs