Közel harmincan jöttek el csütörtökön Farkas Éva Erzsébet polgármesteri fogadóórájára. Közülük öten lakhatási ügyekkel érkeztek, őket mindjárt abba az irodába irányították, ahol megoldást kaphattak a problémáikra. – A hozzám fordulók közül többen anyagi segítséget kértek, megvizsgáltuk az eseteket, s rendkívüli települési támogatást nyújtottunk nekik – nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet.

Egy főnek egyszerre maximum 28 ezer 500 forintnyi rendkívüli települési támogatás adható Makón. Csütörtökön egy férfi azért jött el a fogadóórára, mert egy évnyi elmaradt villanyszámlája gyűlt össze. – Regisztált munkanélküli vagyok, közmunkásként dolgoztam, de nem hosszabbították meg a szerződésemet, jelenleg alkalmi munkákból élek, így nincs állandó jövedelmem – sorolta a neve elhallgatását kérő panaszos. Gyors segítségként 10 ezer forintot kapott.

Egy idős nő ugyancsak 10 ezer forintnyi rendkívüli települési támogatásban részesült. Elmondta a polgármesternek, hogy havonta összesen 26 ezer forintbóll kell megélnie, a koránál fogva dolgozni már nem nagyon tud. Így nem látott más megoldást, ezért reménykedett a városvezető segítségében.

Olyanok is jöttek, akik maguk és értékeik biztonsága érdekében térfigyelő kamerák felszerelését kérték. A Honvéd városrészben lévő Garai térre szeretnék ezeket az eszközöket. Elmondásuk szerint itt olyanok is megfordulnak, akiktől tartanak a környéken élők. Erre a gondra megoldást jelenthet a kamera, hiszen nem csupán rögzíti az eseményeket, hanem visszatartó ereje is lehet.

Munkatársunktól. K.