A makói Szirbik Miklós Egyesület MarosKult néven egy kulturális blogot inditott. A blogot az egyesület vezetősége és az általuk kiválasztott szerkesztők irányítják.

“Felületünk egyaránt nyújt lehetőséget tagjaink friss kutatási eredményeinek rövid esszé formájában történő közzétételére, helytörténeti szempontból érdekes tárgyak, a hozzájuk kapcsolódó emlékek bemutatására, vagy az egyesület által szervezett vagy látogatott programokon tapasztalt élmények megosztására.

Célunk, hogy élővé tegyük az egyesület munkáját, saját nézőpontunkat, véleményünket érvényre juttassuk a helytörténeti, kulturális események, történések, jelenségek területén, egyúttal kutatási részeredményeinket, tapasztalásainkat, meglátásainkat közöljük.

Olvasóinkat szeretnénk közelebb vinni a város és térsége múltjához, ezért megidézzük a régi Makó mindennapjait. A jeles események mellett olyan írásokat is közlünk, amelyek témái eddig kívül maradtak a történetírás látókörén. A múlt eseményei mellett blogunkban helyet kapnak a város fontosabb kulturális eseményeiről írt tudósítások is. Rovatainkban emellett új könyveket, a makói szerzők ismert és kevéssé ismert műveit is tallózzuk.

A négytagú szerkesztőbizottság nem csak az egyesületi tagok, hanem mások írásait is várja. Reméljük, hogy blogunk hasznos és egyben szórakoztató élményt nyújt majd a virtuális térben barangolóknak!”

A blog itt érhető el:

maroskult.wordpress.com

Forrás: Halász Tamás, a Szirbik Miklós Egyesület alelnöke

Munkatársunktól. K.