A testületi ülésen a képviselők elsőként az idei költségvetést módosították, ami 88 millió forinttal emelkedett. Ennek a két legfőbb oka, hogy Mártély 45 millió forintot kapott a közmunkaprogram támogatására, valamint 40 milliót a Boldogasszony házacska kialakítására.

A grémium a Lakosságszolgálati Iroda beszámolóját is meghallgatta. Mint elhangzott, a mártélyiak elsőként a helyi ügyfélszolgálatot keresik fel, csak azt követően választják a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalt. Szó esett arról is, hogy ugyan csökkent az iroda létszáma, de a feladatokat próbálják úgy elvégezni, hogy ez ne menjen a minőség kárára.

A civil szervezetek beszámolóit is elfogadták. – A településen nagyon aktív civil élet működik, amire rendkívül büszkék vagyunk. Több csoport jelezte, hogy nagyon kevés támogatást sikerült nyerniük, vagy még elbírálás alatt állnak a pályázataik. Az „Add a kezed” Mozgássérülteken Segítő Egyesület például 130 ezer forintnyi támogatást kért az önkormányzattól, amit megszavaztunk nekik – ismertette Borsos József polgármester. A politikus hozzátette, lakossági kérésre arról is határoztak, hogy a mártélyiak igényelhessenek az önkormányzattól ingyen nemzeti színű zászlót.

Továbbá döntés született arról, hogy ismét köthessenek házasságot a szerelmesek a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. Borsos József ennek kapcsán elmondta, évekkel ezelőtt sokan kötötték itt össze az életüket, azonban a Hódmezővásárhellyel közös polgármesteri hivatal miatt a párok inkább a várost választották, így erre a teremben nem nyílt lehetőség.

Zárt ülésen szociális kérelmeket bíráltak el a képviselők.

Megyeri József