Egy hatalmas tábla szimbolizálta szerdán a makói kórház Szent István-termében arról a 350 ezer forintról szóló adományt, mellyel az idén február 17-én megrendezett második polgári bál résztvevői támogatni kívánták a sürgősségi gyermekellátást. A bál egyik szervezője, Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezetének elnöke – a sajtó jelenlétében – jelképesen átadta ezt az összeget dr. Nagy Jenőnek, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó tagkórház-vezetőjének. A februári bál másik szervezője Weszely Tamás, a Jobb Makóért Egyesület elnöke volt.

– Több mint 270 vendéget fogadtunk február közepén a városi sportcsarnokban rendezett bálunkon – nyilatkozta Czirbus Gábor. A Fidesz helyi elnöke kiemelte: mivel ezen az eseményen nem csupán makóiak vettek részt, hanem érkeztek többek között Marosleléről, Magyarcsanádról, Apátfalváról és Kiszomborról is bálózók, így egy olyan dolgot kívántak támogatni, melyet az egész kistérség igénybe vesz. Így esett a választás a makói kórház gyermek- és újszülött ellátására. – Mivel gyermekeink képviselik a jövőt, így azonnal elfogadtuk ezt az ötletet – tette hozzá Czirbus Gábor.

– Nagyon szépen köszönjük mind a két szervezőnek, illetve a felajánlóknak ezt adományt – vette át a szót dr. Nagy Jenő. A tagkórház-vezető elmondta: az ellátást színvonalát kívánják ebből az összegből növelni. Ez annyit tesz, hogy új eszközöket vásárolnak. Így többek között beszereznek vizsgálóágyat, valamint infúziós pumpát. Az egyik legnagyobb adakozó Szentpéteri Csilla volt. A neves makói születésű zongoraművész és zeneszerző május 7-én egy jótékonysági koncertet is rendez a városban, melynek bevételéből szintén a gyermek- és újszülött osztályt segítik.

A 2016-os makói polgári bál résztvevői szintén adakoztak. Akkor a városban újraállítandó Országzászlóra gyűltek a forintok. Az akció eredményes volt, mivel az önkormányzat anyagi segítségével idén május végén fel is avatják a Csanád vezér téren az új jelképet.

Munkatársunktól. K.