09.20: Farkas Éva Erzsébet polgrámester a rendkívüli ülést bezárta. Legközelebb április 26-án üléseznek a makói képviselők.

09.18: A grémium megszavazta a kölcsönadást, így a jelenleg a makói múzeumban lévő festményt április 28-án elszállítják Lengyelországba. Varsóban május 19-től szeptember 30-ig tekinthető meg a Lakodalom.

09.13: Kocsis Imre: Lakodalom című festménye a város tulajdonát képezi. A műalkotást kölcsön szeretnék kérni, hogy Varsóban kiállíthassák. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum részt vesz a lengyel fővárosban megrendezendő Hungarian Love kiállításon, melynek a témája a magyar párválasztási és házasságkötési szokások.

09.11: A Návay Lajos téren álló víztoronyra antennát szeretnének felszerelni, ezért a tulajdonos, a város hozzájárulását kérték. A testület megadta az engedélyt.

09.10: A megszűnt Regionális Fejlesztési Holding Zrt. részvényeit az önkormányzat – egyenként névleges, 1 forintos áron – megvásárolta.

09.07: Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a plébánia 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kér a várostól. Nagy Jenő, a plébánia világi elnöke kiemelte: az idén a ravatalozó és a kápolna környékén tennék rendbe az utakat, mert ezek vannak a legrosszabb állapotban, illetve ezt használják a legtöbben. A világi elnök még hozzátette, hogy a püspökségtől is 3 milliót szeretnének kapni. A grémium megszavazta a városi támogatás.

09.05: Első napirendi pontként a Szent István király plébána tulajdonában lévő római katolikus temető útfelújítását tárgyalják. A plébánia kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy támogassák a beruházást. Közel három évtizede nem volt felújítás a sírkertben. A teljes költség mintegy 12 millió forint.

09.00: Farkas Éva Erzsébet polgármester a rendkívüli ülést megnyitotta. A városházi nagyterem felújítása miatt ideiglenesen helyszínen, a Korona Konferencia központban ülésezik a gérmium. A 12 képviselőből jelen van 8, így határozatképesek.

Munkatársunktól. K.