Nem kezdődött túl parádésan a HFC Dunaújváros elleni bajnoki meccs. A kék-sárgák mintha fejben még az öltözőben lettek volna. Nem összpontosítottak eléggé, aminek 5 perc után meg is itták a levét. Tóth Tibor kapott egy remek labdát, amivel két védő között is sikerült kapura törnie, majd a hálóba gurítania Bordás Dániel mellett.

Ezt követően pedig még legalább 15 percig nem a vásárhelyi szájíz szerint alakult a találkozó. A Dunaújváros folyamatos veszélyt jelentett a kapura, találatot is szereztek, azonban ez utóbbi kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető.

A félidő derekán kezdett magára találni a Vásárhely. Szilágyi Norbert fejesét követően a dunaújvárosi kapus éppen, hogy a felső lécre tudta ütni a játékszert. A helyzetet követő szögletnél pedig újból Szilágyi okozott veszélyt.

10 perccel a félidő lefújása előtt aztán megtört a jég.

Mezei Olivérnek sikerült elhúznia a szélen, beadása pedig jó volt Kökénynek, akinek ugyan kapura fejelnie nem sikerült, de visszaadta a közepén érkező Szabó Dávidnak a játékszert, aki fejjel vette be az ellenfél kapuját.

1-1-es döntetlennél vonulhattak a felek a pihenőre.

A fordulás utáni percekben ismét Szabó került helyzetbe, a túloldalon pedig Csehi Tamás és Tóth Tibor játszott hasonlóan agilis módon. Vásárhelyi helyzetek a hajrához közeledve is akadtak, Szilágyi Norbert, Tóth József és Bartyik Norbert is tudott veszélyt okozni, újabb gól azonban nem született.

A mérkőzés krónikájához tartozik még Szilágyi Norbert kiállítása is. Egy rosszul kimért becsúszást követően a vásárhelyiek nyolcasa megkapta második sárgáját, így néhány másodperccel a többiek előtt mehetett zuhanyozni.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Vásárhely és a Dunaújváros továbbra is fej-fej mellett haladnak a tabellán.

A HFC legközelebb a Fradi II. ellen bizonyíthat idegenben.

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 26. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros 1–1 (1-1)
Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Bereczki Miklós (Baghy Csaba, Fodor Richárd).
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos (Bartyik, 70’), Tóth J., Horváth B., Máté, Kökény, Pataki, Végh (Orovecz, 58’), Szabó M. (Fátyol, 84’), Szilágyi, Mezei. Vezetőedző: Major László.
Dunaújváros: Vaszócsik – Csendes, Pölöskei (Ablonczy 84’), Farkas, Tóth T., Szepessy, Király B., Dobos, Kercsó, Tóth Á., Csehi. Vezetőedző: Dobos Barna.
Gól: Szabó M. (36’) ill. Tóth T. (6’)
Sárga lap: Mezei (33’), Bordás (69’), Máté (79’)
Piros lap: Szilágyi (90 2’)

Major László: “Az első húsz perc egyértelműen a vendégeké volt, utána viszont teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Sajnálom, hogy nem tudtunk egyet előrelépni és megnyerni ezt a találkozót, de a döntetlen reális eredmény.”

szcs