Májusban zárul a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Program, amelynek utolsó állomása Hódmezővásárhely lesz. Előreláthatólag májusban érkezik a városba Orbán Viktor miniszterelnök, aki fejlesztési megállapodást köt a várossal – emelte ki Lázár János a vele készített interjúban.

„Milyen lesz Hódmezővásárhely 20 év múlva? Erről kell most szerződést kötnünk, ezt kell eldöntenie a város vezetőinek. Át kell gondolni, hogy városi és regionális szinten mit kell figyelembe venni. Akár a mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztése is lehet prioritás” – mondta el a miniszter.

Lázár János szerint ezt jól átgondolt oktatási és munkahely-teremtési stratégiával lehet megvalósítani, az elsődleges cél az, hogy decentralizált fejlesztést valósítsanak meg, amelyből a magyar nagyvárosok mellett az egész ország profitálhat.

A Modern Városok Program mellett a miniszterrel a magyar vállalkozások melletti kiállásról, az új felsőoktatási törvényről és a Hódmezővásárhelyt érintő fejlesztésekről is beszélgettek a Vásárhelyi Televízióban. A teljes interjút hétfőn a fél 6-os Híradó után és Kedden este 6 órától láthatják nézők.

Forrás: Vásárhelyi Televízió